Hua vad vädret pendlar. Man vet ju inte om man ska olja in sig med solskyddsfaktor 50… eller pressa ner ”volangerna” i en våtdräkt?  Det är lika spännande varje morgon. Bäst att packa ner både och tänker jag.. 😉 Och en ananas. Såklart. Alltid en ananas.”HUR ANVÄNDER DU ANANASEN NÄR DU ÄR AKTIV UTE?” Jag fick denna mycket adekvata frågan, som en reaktion på Nationaldagens soliga Sverigedags-instakollage. Där jag bullat upp med saker jag gillar på ett bord. Bland dem en ananas. Varför? Jag ÄLSKAR ananas. (Och jag älskar utmaningar!) Det gäller att ta vara på ananasfruktens fulla potential. Inte bara äta frukten och kasta resten i papperskorgen. (Nej vet du vad!) Ananasen har exceptionellt många användningsområden. Ett riktigt multiverktyg för aktiva soldagar! Läs här varför en kvinna ALLTID bör ha en ananas i handväskan:

10 bra tips för hur du aktivera dig med en ananas utomhus

10 bra sätt att aktivera dig med en ananas utomhus

Bilden som orsakade viss förvirring på instagram. ”Hur använder du ananasen när du är aktiv ute?” Hur använder jag INTE ananasen? 😉 Ananasen är ett riktigt multiverktyg för aktiva soldagar. Precis som en sport-bh … eller ett par sneakers. Det är bara fantasin som sätter stopp!

1. Gör succé på picknicken: Det är ju solklart? Jag menar hur god är inte ananasfrukten?! Att packa ner en ananas i picknickkorgen är ett pricksäkert sätt att imponera på sällskapet. Så mycket mer kreativt,  trendigt och instagramriktigt än att bjuda på ett vanligt simpelt äpple.

2.Kast med liten ananas: Med en ananas är picknickaktiviteten räddad. Vad kan du inte göra för roliga aktiva lekar med en ananas? Rulla. Kasta. Sparka till varandra. vinga –  låt ananasen bli ditt yogahjul…din triggerboll… och Kettlebell (blasten passar perfekt som handtag) – Den perfekta leksaken för både stora och små! 

10 bra tips för hur du aktiverar dig med en ananas utomhus

Funkar lika bra som ”body wheel” eller triggerrulle. 😉

3.Konflikthanterare: ”Talk to the pinaple!” Vem kan vara arg på en ananas?

4.Spara pengar: Dela ananasen på mitten. Gröp ur köttet men låt blasten sitta kvar. Voilà! Så har du gjort en solhatt till barnen. Mellis och solskydd (eller regnskydd) i ett!

10 bra tips för hur du aktiverar dig med en ananas utomhus

Gör en organisk solhatt till barnen och spara pengar – två vinster i ett!

5.Social isbrytare: Partytricket ”numero ONO” på festen. Snurra och balansera ananasen på huvudet! Eller när du oplanerat springer in i väninnan och kommer på att hon fyllde jämt alldeles nyss. Och då du till din förfäran glömt hennes stora dag. Där och då blir ananasen den perfekta ”fördrinken”. Skämta till den och säg att det är första ingrediensen till det kommande Pina Colada-race som du och hon ska ha närhelst hon har tid. Notan tar du! Såklart. (Dags att börja spara alltså. Barnbidraget skulle gå till en ny lekanordning på tomten till Svante. Men nu blev det så här. Attans!)

6.Gör det själv-glädje: Gör så här: Du behöver för detta 2 ananasfrukter. Gröp ur ananasen genom ett ”titthål”. För in en ballong som du blåser upp försiktigt. Ballongen kommer att anpassa sig efter ananasen ovala innanmäte. Vips, så har du två organiska och ekologiska simpuffar till barnen! 

7.Bli mer intressant med en ananas: Pimpa ditt instakonto med ananasen. Tropiskt ger mer likes. Det vet ju alla. En snabb lösning kan vara att lunka ner till Fjärilshuset och ta bilder med palmer med ananasen i förgrunden. ”Days like this”.

10 bra tips för hur du aktiverar dig med en ananas utomhus

Days like this!

8.Dagens selfie-räddare: 365 dagar och 365 selfies… Ingen aktiv dag gillas utan en selfie. Även den bästa kan drabbas av idétorka. Men hur mer kul kan det bli än en selfie med snygga du med hatt och pipa och ananasen? Vem kan INTE gilla den bilden? Och ekologiskt såklart. Hur mer rätt kan det bli?! 

10 bra tips för hur du aktiverar dig med en ananas utomhus

Ananasselfie!

9.Självförsvar: Med en annans i handväskan är du alltid trygg. En ananas passar lika bra som mellis som ”handgranat” och du vet aldrig när och var du blir attackerad. En kvinna måste alltid stå redo att försvara de sina. Sikta. Kasta (knip och stöt iväg ananasen som en kulstötare så tränar du knipmusklerna och  triceps samtidigt) Och pricka för hellskotta! Du får aldrig två chanser att kasta en ananas.

10 bra tips för hur du aktiverar dig med en ananas utomhus

Mellis och ”handgranat” i ett litet ananaskit! 😉

10. Steema vi-känsla: Kölhers motivationsteori säger att träna tillsammans ger dubbelt så mycket mer – delad glädje-dubbel glädje! Och du är alltid i tvåsamhet tillsammans med en ananas. När ”alla andra” har kul tillsammans, kan du rädda upp situationen med en ananas. Utan att ljuga kan du uttrycka dig i plural: ”Nu ska VI gå och träna (bästa träningskompisen ever!) hashtag #toghethermakesthedifference  ”Hejsan alla finisar, nu är VI på väg till stranden”. Hashtags #busisolen #bffsforlife ”Här sitter VI och är måttliga med ett glas vin”. Hastgag #myyys ”Nu ska VI gå och knyta oss (god natt alla fina följare.” ) hashtag #detärendagimorgonockså 

10 bra tips för hur du aktiverar dig med en ananas utomhus

Steema VI-känslan. #toghetermakesthedifference

Bonuspunkter: 11-13

11.Gå bort-present: ”Tälj” en uggla och ge bort som skojig gå bort-present. Eller fota (ugglan) och rama in. Kommer blir så poppis. Jag lovar! Perfekt att ge bort till den som redan har allt. Och när blir man mer glad…än att få något som någon gjort själv med kärlek?

12. Överraskningssong: Låt ananasen bli inspirationsunderlag till en sång till någon du tycker om. (”Be my little pinaple tonight, lalala”)

13: Luftkaraoke: Luftkaraoke piggar alltid upp en aktiv picknick. Gissa låt och turas om att sjunga med ananasen som mick. Lättar upp det mest trumpna sällskap på ett kick!

Sammanfattningsvis… Kom igen! Vad kan du INTE göra med en ananas? Det vore att kraftigt förminska ananasen att kalla den ”frukt”. Ananasen är en livsstil! Och det självklara valet en aktiv dag.

Dela gärna med någon som behöver picknickinspiration. 😉 Kram // Malin