Veckan som varit har varit en av de bättre. Haft en del skrivuppdrag (håll koll i Kvinnors Hälsa som ges ut i DN 29/6) och blivit erbjuden ett par roliga och smickrande uppdrag. Det känns kul att få lite vind i segel så här sista refrängen inför sommaren. I höst kommer jag och Mårten att lansera något kul tillsammans. Då kommer jag att få fullt upp med vårt gemensamma projekt.

Jag skriver ju inte så mycket om jobb på bloggen… Mitt sedvanliga  ”vardagskneg” med bokföring och som underleverantör av texter till företag är väl inte så jätteintressant för någon att läsa om tänker jag?

Men då och då händer det att något lite mer extraordinärt inträffar… som i fredags. Jag och Veronica pitchade en idé. Och jag fick ett glädjande mejl i inkorgen. Du kanske kommer ihåg när jag slängde iväg en samarbetsförfrågan till två stora heminredningsleverantörer – IKEA och Gallerix. Utan att avslöja för mycket… har en av dem hört av sig med ett förslag om kontrakt. Jag ska definitivt inte ropa hej redan, men OM detta går i lås innebär det en rikstäckande försäljning och ett erkännande som kreatör. Helt klart ett positivt steg i rätt riktning. Det är tillfällen som nu jag måste komma ihåg att ”high fiva” mig själv.

Tavlorna jag till 100 %. Det kändes i hela mig när jag gjorde dem och skrev sagan. Tänk att något som jag vet att somliga har avfärdat som ”tidsfördriv” (med facit i hand) plockas upp utav ett Sveriges största återförsäljare? Att den här etablerade jätten vill satsa och tror på MIN idé. Som från allra första början var ett infall och en lek på instagram med frukt och grönt. Och som på kort tid växte till ett kommunikationskoncept … med sagovernissage med workshop-tänk (så gör du ditt eget grönsaksdjur) till att eventuellt bli lanserade rikstäckande som del av ett större företag.

Det helt  som avgjorde ”framgången”i det här fallet … Är att jag trodde på mig själv tillräckligt mycket för att slänga iväg det där mejlet. Jag hade lika gärna kunnat hejdat mig själv genom att tänka ”varför ska jag …äsch, det kommer säkert inte att hända?” Men istället valde jag att tänka … ”Det här är ju JAG och vad JAG vill … VARFÖR SKA JAG INTE?”

Så med det sagt…  TRO PÅ DIG SJÄLV. VÅGA CHANSA! För det är inte förrän den dagen vi slutar försöka som man kan kalla det för ett ”misslyckande”. Mycket handlar om TAJMING. Betrakta ett ”nej” som bara en ytterligare en erfarenhet på vägen mot målet. Jag vet att det är skittufft ibland. Att man tvivlar på sig själv och sin egen förmåga. Jag med. Om jag skulle ge dig fyra tips på vägen skulle det vara:

4 tips på vägen…

1.Du bör veta ditt ”varför” du gör det du gör. Viktigt att man bottnar i egna värderingar. Vad vill DU?
2. Var inte avundsjuk, det är fel sorts energi!
3. Våga tänka stort och våga ta hjälp.
4. Du är aldrig mer kraftfull än när du är dig själv till 100%.

Tankar om framgång …

Framgång kommer inte lätt. Det är ingen som fixar framgången åt dig. Liksom säger ”här kära  du, ska du få en massa bra saker som kommer att hjälpa dig”. Åh nej, så funkar det inte. Min erfarenhet säger att det skiljer de som lyckas från de som inte gör i slutändan, är att de som når framgång tillsist är de som dels har bra idéer (såklart) men också är de som inte låter sig nedslås av ett ”nej”. 10 nej. Eller 100 motgångar.

Ta Monika Linstedt som ett målande exempel. En av mina stora inspirationskällor. Kvinnan som införde RUT-avdraget och grundade Hemfrid (och även Metro en gång i tiden tillsammans med två andra) Hon kämpade 2 år innan hon och hennes kollegor fick igenom distributionsplanen med Metro och SL… Och hon slogs i 11 år innan hon fick igenom RUT-avdraget. 11 ÅR!!! Förstå! Framgång är inte en slump eller kommer en enkelt… Framgång är en uthållighetstävling. Jag förstår varför en arbetsgivare tycker att det är en fjäder i hatten om du är vältränad och genomfört en Svensk Klassiker. Du behöver vara rustad i dag för att orka tänka långsiktigt och genomföra mål.

Avslutningsvis … Jag ser mig absolut inte i dag som någon jätteframgångsrik person. Snarare att jag är på väg i en positiv riktning. Jag är inte ute efter att bli känd eller rik som ett troll. Däremot skulle det vara roligt att bli erkänd som någon som gjorde ett gott avtryck på samhället och för människors hälsa. Puh! Det blev en lång blogg i dag… Hoppas du stod ut att läsa? Önskar sig en fortsatt fin söndag. Kram //Malin

Plötsligt händer det

Den allra första bilden jag gjorde till Abilica för min och Mårtens Alla Hjärtans dag-present.

Plötsligt händer det

En ”Kakadua” med rädisa-olivögon, champinjonhuvud, kropp av Rättika och bananfjäderskrud.

Plötsligt händer det

Jag tror på att sikta högt. Och förhoppningsvis kommer man halvvägs. I loppet med ”alla andra” kreativa Stockholmsbyråer  pitchade jag och Veronica (Mad Marketing & Co) en kreativ idé för ett stor aktör på nätet. Oddsen är säkert  inte så stora, vad vet jag? Men man måste ju tro på sig själv och testa… För hur ska man annars kunna lyckas? Det är ju ingen annan som kommer att lyckas åt dig, så att säga 😉 Vi tror på vår idé. Och vi tror på oss. Det viktigaste av allt är att man gör. På det kommer man långt!