”Passion”, vad betyder det för dig? Att känna och brinna passionerat för en sak. Brinna för det du gör… Att vara passionerat förälskad. Älska din familj. Passionerat. Framförallt måste du känna passion för dig själv. För brinner du inte för ditt eget välbefinnande, får du ingen energi över att lägga på annat.

Dock kan jag tycka att ”passion” är lite övervärderat. Passionen, den eldiga känsla… BEGÄRET… som du ofta förknippar med nyförälskelse har rätt kort brinntid. Precis som eufori (starka rusande lyckokänslor) varar den inte så länge. Passionen kan förstås komma och gå… Men den som på allvar tror att livet alltid kan vara ett ständigt rus, är lite farligt ute.;-)

Lycka för mig, är mer en mer subtil känsla på djupet som står för trygghet, kärlek och varaktighet. Jag skulle hellre vilja ersätta ordet passion med starkt intresse. Eller motivation. Och för att klara av att vara motiverad, behöver du ta reda på ditt ”VARFÖR”… Först när du vet varför du vill och gör det du gör, byggs det upp en djupgående, inre drivkraft… Ditt varför blir ett mentalt verktyg att ta till med när passionen… eller förälskelsen dalar. Vi får alla svackor ibland. Både i relationer, på jobbet och i träningen. Så för att kämpa och klara av att hålla fokus, behöver det vara mer än bara passion.

Men än bara passion

Passionen går upp och ner … som i alla relationer. Men jag glömmer aldrig bort varför jag älskar min man.  Och vice versa. Det är det som gör oss starka tillsammans. Foto: Fredrick Francke

För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att ändra mina vanor. Kände mig trött, tung och deppig. Efter den där träningsresan i Grekland var jag taggad ett tag, men motivationen dalade snabbt och jag var snart tillbaka i sjabbiga vanor igen. ”Vardagsunnandet”… några godisbitar på vägen från affären, en glass i solen,  ett glas vin här och där, och sitta på rumpan för mycket – för många träningspass som uteblev osv. Klassikern. Jag hade helt enkelt inte rätt (inre) motivation och fokus… Men så en dag… 29 maj för att vara exakt… inträffade något som gav mig en tankeställare på riktigt. Det liksom KLICKADE till i skallen.

Det var vad som behövdes för att jag skulle göra ett seriöst ryck. För sedan dess, med väldigt få undantag, har jag levt ”by the book”. Skillnaden mellan hur jag mår nu och tidigare är som natt och dag. Jag känner mig så mycket mer balanserad, produktiv, skärpt och glad. Det går lätt att skriva och idéerna poppar. Det är väl därför ”allt” bra händer mig nu på en och samma gång? Jag tror på att positiv energi attraherar mer positiv energi… Förhoppningsvis märks det även på bloggen som enligt statistiken fått ett uppsving den senaste veckorna?

Jag som hade tappat engagemanget för mig själv, hamnat i ”jobba i skiten-hemma-fällan”(det finns lika många fällor som ursäkter) har nu börjat tycka att vardagen är kul igen. Börjat intressera mig för mig själv igen. Små grejer som gör stor skillnad för det mentala välbefinnandet i längden. Som att måla naglarna, piffa mig på morgonen (läsa duscha och mascara) och gå till affären i annat än myskläder. At ta hand om sig själv, så väl det yttre som det inre, har inte med ”fåfänga” att göra… utan med egenvärde. Nu med mina och Mårtens roliga och framskridna planer, ett uppgraderat samarbete med Mad Marketing & Co. och kontraktet påskrivet till nya kontoret, ser jag fram mot att äntligen bli omgiven av trevliga kollegor i höst. Som jag har längtat efter det!

Fy, jag sitter alldeles för mycket vid datorn. Är så glad att jag har hundarna som tvingar mig att ta pauser. Nu ska jag jogga en liten sväng med dem… Och i kväll blir det yoga med Shirin! Tjoho!

Kram // Malin