Tja, uppfinnar-Mallan här. Igår gjorde jag min egen nyttiga (re) fajitas och bortsett från kryddpåsen (ekologisk från Garant) gjorde jag allting själv. Med allting menar jag guacamole och sås … Även om min guacamole blev mer åt det flytande hållet, åt filmjölkshållet, än den delikata mexikanska side order du är van att stöta på. Googlade recept på hur man skulle fiffa sin helt egna fajitas från grunden, men blev nästan förbannad när jag insåg mängden ingredienser (!!!)  och konstaterade att jag skulle behöva investera i ett helt nytt skafferi. ”Någon måtta får det ju vara på ambitionerna!”  tänkte jag och bestämde mig för att köra på en gyllene medelväg.

Min version av fajitas gjorde jag så här: Ställde in ugnen på 250 grader … Därefter hackade jag lök som jag fräste … strimlade biffkött och kyckling som jag först stekte separat innan jag slängde i lök, krossade tomater, kidneybönor och lät puttra några minuter. Därefter hällde jag ner allting i en ugnsfast form och strödde lite riven ost över … Lät gräddas cirka 10 minuter på mellanläget i ugnen. Serverade med guacamolen, lättcreme fraiche och majs. Vi åt middag rätt sent på kvällen och för att göra rätten lättare skippade jag nachochips och valde lätt creme fraiche istället för gräddfil. Måste mat alltid vara nyttig kanske man fråga sig, kan det inte bara vara gott? Klart det kan … men det bästa tycker jag, är när det kan vara både och. 

Nyttiga och goda fajitas

Trevligt lunchsällskap på jobbet i dag <3

Guacamole på mitt sätt …

Nyttiga och goda fajitas

Jag vet inte hur din köksbänk ser ut när du lagar mat? Men min ser väldigt ”konstnärlig” ut, haha. ”Du sökte en kvinna och fann en själ – du är besviken. ” / Edith Södergran

3 avokados, 2 tomater, 1 liten gul lök, ½ röd chilli, saften av 1 citron,  2 tsk salt (eller efter smak) 2 klyftor vitlök, Mixa? Är det skillnad på blender och mixer kanske? Oavsett, tror det är bäst med stavmixer (eller mosa för hand)  för att guacamolen ska få lite mer fast konsistens än vad min fick? Kanske även skulle kunna begränsa dig till bara en tomat? Finns massor av recept när du letar på nätet. Alla är ”det godaste” receptet, haha. Så det bästa är nog att testa sig fram.

Men det önskar jag dig en fin måndagskväll … Själv tänkte jag titta på Whitney Huston dokumentären på Netflix i kväll … Mårten är i Växjö och föreläser och jag och ”killarna” är home alone. Blir till att bädda rent i morgon igen då med andra ord … 😉