Jag börjar få in rutinen med att gå i väg till ett kontor nu. Ytterligare en rutin som jag också håller på att införa  i samband med mitt nya kontorsliv, är det här med matlådor. Det blir ju sjukt dyrt att äta ute varje dag … I dag gjorde jag en laxlåda med smart-tema, för att vässa min ”brainpower”  😉 Ugnsbakad lax med sötpotatis, mest för den söta smakens skull. För att det är gott helt enkelt. Men egentligen vanlig potatis innehåller mer C-vitamin (om du jagar skydd mot fria radikaler) och färre kolisar … Fast sötpotatis har lägre IG. (källa) Till det en broccolisallad (antioxidanter) med feta och valnötter … och ett äpple till efterrätt.  Nyttigt och gott men så enkelt nästan att en en femåring skulle kunna göra det lika bra. Det sägs ju att fet fisk och grönsaker med antioxidanter, det vill säga antiinflammatorisk och näringsrik mat ska göra oss både smartare och hjälper till att förebygga demenssjukdomar.

HÄR får du även receptet på en jättegod grön soppa, perfekt som ett lättare sen middag.

På tal om att förebygga … Nästa månad är det ju rosa bandet-kampanjen och proaktiv hälsa borde stå högt i fokus … Vad vi kan göra för att minska riskerna för cancer, diabetes 2 och andra välfärdssjukdomar på sikt … Sen har vi ju det här med genitik och livslotteriets orättvisa … det är en helt annan femma.

Fick en sådan kreativ idé, på vilket vis jag skulle kunna bidra till insamlingen … Funderar så det knakar nu!  Stackars Mårten, till sin fasa, ser väl redan hemmet invaderas av grösaker, haha. 😉  Me det önskar jag dig en toppenhelg. Snipp, snapp, snut. Over and out! <3  // Malin