Ställ dig frågan: Vem är du INNAN du gör? Vilka är dina medfödda drivkrafter. Vad tycker du om att göra – vad känns ansträngt och vad går lätt? Vi kan ta på oss en massa roller ”för att vi kan”. Det brukar tyvärr inte bli så jättebra i förlängningen.

Jag har alltid varit spindeln i nätet, hon som, helt anspråkslöst, sammanfört människor och ofta skapat möjligheter för andra. Jag tycker genuint om att se andra bli glada och lyckas. Jag är inte ”proffssocial” som många andra jag känner, utan är nyfiken på människor på riktigt. Två av många anledningar till varför jag beslutade mig att satsa på PR och börja ta betalt för det jag tidigare gjorde gratis. Kvinnan, geniet, som gav mig självförtroendet och fick mig att ta steget mot PR fullt ut, var storycoachen Katrin Sandberg som skrivit boken HITTA DIN SANNA STORY, utgiven av Forum förlag.

Jag som aldrig tidigare befunnit mig i en liknande situation, kom till Katrins ”praktik” med någon sorts naiv förväntan att hon skulle ”paketera om mig”. Formulera en fräsig etikett, lösa ”proppen” till flowet, genom att skylta om utsidan. Men vad jag insett, både med hennes hjälp och av egen erfarenhet, är att ALLTING handlar som DIG i slutändan – vem du är som MÄNNISKA. (Det är varför jag kallar bloggen ”bara Malin” numera)

För först när du är sann mot dig själv blir du TYDLIG och STARK i din kommunikation mot omvärlden. STORY STRONG som Katrin väljer att kalla det. Sen måste man ju hitta ett sätt att tjäna pengar på det som är du … Som i mitt fall, där jag går ingång på kreativitet, möten och koncept … Helst vill jag lämna över genomförandet till någon annan. Jag VET med mig att jag är en riktig idéspruta. Min utmaning ligger i hur jag tar jag betalt för mina idéer?

Story telling är egentligen ingen ”rocket cience”, utan ett sätt ( kommunikationsverktyg) att navigera sig på resan genom livet. Det är lätt att tappa bort sig i myrstacken av möjligheter i dag. Ibland kan du behöva hjälp för att hitta tillbaka till dig själv. Och med hjälp av någon utomstående, är det lättare att se på sig själv objektivt. Jag rekommenderar dig verkligen att ta dig tid att läsa denna bok, en skön omväxling mot alla budskap om yttre prestation som vi matas med dagligen. Du kan provbläddra HÄR.

Läs mer här storyyourlife

Note to self. Det finns bara en av mig. Precis som det bara finns en av dig. Var dig själv! Glöm inte det.

”Lost and found” / Malin

Vem är du innan du gör?

Vem är du innan du gör? Det vet du ju såklart … någonstans längst där inne. Men kanske var det länge sedan du kände dig riktigt glad, inspirerade och fylld med energi? Katrin guidar dig i boken att göra dig påmind om dina medfödda drivkrafter och hur du genom att vara sann mot dig själv kan ta vara på din fulla potential. 😉

 

Vem är du innan du gör?

Katrin Sandberg älskar ”stories” och har guidat många framgångsrika beslutsfattare genom åren. Kuriosa. Det var Katrin som från början startade 4Good nätverket … Foto: Karl Nordlund