Fotocred: Elin Tranberg, Polhem PR.

Jag tycker det är roligt att testa nya träningsformer. Livet är lite som en trisslott – försöker du inte, vinner du inget heller. Tror att det är viktigt (för hälsan) att våga utmana slentrianen och flytta gränser i livet över lag. Både för att växa som människa genom att märka att du fixar saker… (du kanske inte trodde att du klarade) och upptäcka nya talanger du kanske inte visste att du hade. Jag tror att vi mår bra av att ruskas om lite, skärpa fokus, utmana andra sinnen (än de du brukar) och kanske få lite adrenalinpåslag rent utav? Vi behöver känna att vi lever helt enkelt!

Den här veckan har jag testat flera nya saker –  tränat kettlebell i grupp och tränat som en skidåkare. Jag skulle kunna testa nya träningsformer varje dag om tiden (och energin) räckte till. Tänk att skriva en veckoföljetong med en ny träningsform varje vecka? En kul idé, och det vore lite typiskt mig att göra verklighet utav den … men troligtvis skulle jag bara orka hålla ”kampanjen” vid liv under ett kort tag. Har försökt att schemalägga bloggen tidigare, men det har inte funkat särskilt bra, då jag är väldigt ”här och nu” och helst skriver om det som uppfyller mig i stunden.

När jag var yngre tränade jag ofta klasser. Jag tycker att gruppträning är superkul, men upplevde att det tog mycket ”runt om kring-tid” då man var tvungen att boka i förväg, ta sig iväg och stå och vänta i klunga en stund innan passet, för att få bra plats i salen. Jag som (tidigare) var en rutinerad gruppträningstjej och hade lätt för koreografi, gillade att stå långt fram.

Den här veckan har bjudit på både toppar och dalar. I torsdags hade jag en rätt pissig dag av olika skäl… Var tvungen att avboka ett intressant pressevent på morgonen på grund av jobb, hade haft ett dumt missförstånd med Mårten och kände mig allmänt nedstämd där jag satt i min ensamhet vid datorn i köket. Pratade i telefonen med Carina (som är sjuk i cancer) som var stolt för att hon hade orkat cykla 15 minuter i sträck. Efter det vi lade på, fick jag ett ryck och bokade mig på Body Pump för första gången på flera år. Morskt skuttade jag ner till kvartersgymmet Balance och i receptionen blev jag informerad att en vikarie var insatt och att vi nu skulle träna med kettlebells istället. ”Spännande svängning”, tänkte jag. ”Let´s do this!”

En timme senare tackade jag mig själv. Klev ut från lokalen– mör som smör, efter att ha drillats i ”turkish getups”, kettlebell cleans och thrusters … Men peppad och nöjd för att jag pushat mig själv och lärt mig ny teknik.

På tal om att våga ringde jag upp den där marknadschefen med stort ”M” och blev via honom slussad till rätt person. Ska inte ta ut något i förskott … men det var ett mycket lovande samtal. 😉

Önskar dig en fin helg … Nästa vecka ska jag berätta mer om gårdagens ”pre ski training-pass” , stay tuned! <3 //Malin

Viktigt att våga testa nya saker

Mör som smör och ny träningsvärk efter ett utmanande KB-pass i grupp. Tog tacksamt emot de nya övningarna av instruktören ”Joel”. Nu kan jag praktisera dem i min egen gymträning.