Nu är vi hemma från må bra-resan med Aftonbladet Söndag . Efter att ha haft lyxen att fått frossa  i trevligt sällskap, yoga, Zumba och funktionell styrketräning med Mårten, har jag nu kastats in i en stressloop som resultat av en veckas svajigt Wi-Fi – från semesterlunk till skyttegraven! Vill korka upp en dunk vitt och spontanlobotomera mig själv. Men är nu det gäller att hålla  kvar den positiva vibben och inte börja arbetsveckan med prioritera bort träningen för att stresspåslaget känns överväldigande. (Igenkänning på den? )

Note to self: Det kommer alltid att komma nya deadlines, men det finns bara en av dig. Du måste få vara viktigare än jobb. Borde vara en självklarhet kan man tycka? Konsten är att vilja lika mycket hela tiden och komma i håg varför man vill. 😉

[Träningsresor ] har blivit ett populärt sätt att resa på eftersom medvetenheten om hälsans betydelse ökar. Resan vi var på nu var skräddarsydd för Söndags målgrupp och helhetsgreppande med fokus på glädje och välbefinnande för både in- och utsidan. Men utbudet med nischade träningsresor för dig som vill ha mer specifik inriktning.

Vi människor är olika och gillar olika. Som jag ser det finns det “1000” anledningar att välja en aktiv semester framför att åka svennebanan-charter, äta Mc Donald´s (“man vet ju vad man får”) , dritta i turistfällor (köpa svindyra “handmålade” grekiska kaffekoppar i lera som går sönder i resväskan på vägen hem) och ligga raklång på rygg, som en sangriamarinerad säl i en solstol, dagarna till ända … Här har jag listat mina 10 i topp anledningar till att välja äventyret: 

10 anledningar till att åka på träningsresa

1. Fly vardagslentrianen för en stund

Klart man ska ta vara på livet och fånga dagen, men omväxling förnöjer! Gissar att de flesta välkomnar att få bryta upp från vardagen för en stund och slippa laga mat och diska, tänka på räkningar och hämta barn på dagis? På träningsresan med all inclusive går du bara som på autopilot mellan måltiderna och bara njuter. Det är nu du får möjlighet/ork att se kritiskt på livet och ifrågasätta de upptrampade spåren du går i hemma. Kanske är allting frid och fröjd (good for you!) eller så finns det något du skulle behöva förändra för att må bättre?

10 anledningar till att åka på träningsresa

Alla har vi våra små vardagsgissel?  😉  #gunnelpågungan / @villfarelser

2. Nya människor

En träningsresa är lite som en skolklass: Ett gäng i olika åldrar med brokig bakgrund och olika förutsättningar men som alla delar samma intresse och mål som du själv. Bli inte förvånad om, precis som i skolan, hen du dömer ut som “tråkig”, “ytlig” eller till och med “jobbig” vid första anblicken, är hen du byter telefonnummer med i slutet av veckan. Många relationer växer med tiden och att kämpa tillsammans gör oss starkare. Döm aldrig boken efter omslaget. 😉

10 anledningar till att åka på träningsresa

Höjdens höjdare 😉 Jag kan inte få nog av härliga och inspirerande människor.

 

3.Pulsen

Vi behöver höja pulsen minst 30 minuter varje dag för att må bra. Det krävs inte mer än så för hälsan. Och att göra det för inspirerande instruktörer och tillsammans med andra till medryckande musik gör bara saken ännu bättre!

10 anledningar till att åka på träningsresa

Mårten levererar!

4. Solen

Att komma en vecka ner till solen är en vitaminkick för både kropp och själ. Våra vintertrötta hjärnor behöver soljus A-vitaminer och D-vitaminer för att vara glada och på alerten. Därför är det jätteviktigt att vistas i dagsljus även hemma. Och daglig dos må bra-hormoner (endorfiner och dopamin) gör det ännu bättre!

5. Inspiration och glädje

Att träna tillsammans med andra ger så mycket mer. Delad glädje ger dubbel glädje!

10 anledningar till att åka på träningsresa

Alla som gillar att träna tillsammans räcker upp en hand?!

*Teorin Köhler-effekten bevisar att kompisträning ökar motivationen med hundra procent.

Ingen blir gladare än jag när Muskler av Plysch uppskattas och läsaren förstår undermeningen i humorn. Tack alla ni som gav feedback! HÄR finns boken att provbläddra och köpa för dig som inte hann med på resan. Du som läst får mer än gärna recensera <3

6. Snabba resultat

Att få komma i väg och fokusera bara på dig själv, äta god mat, sova i en skön säng och röra på dig varje dag är en härlig omväxling som ger resultat efter bara ett par dagar. Nu syftar jag inte på midjemått och kilon utan på det mentala välbefinnandet. “It´s no longer about abs n´ass, it´s about the brain!” 😉

10 anledningar till att åka på träningsresa

Kände bara efter ett par dagar hur mycket bättre jag mådde. Mer energifylld och glad!

7. Svar på frågor

På en träningsresa har du lyxen att få träffa en samling utvalda superexperter, alla inom sitt gebit. Passa på att ställ de där frågorna du inte kommit dig för att ställa innan. Nu har du chansen!

10 anledningar till att åka på träningsresa

Träning är kul när man gör rätt (och känns i rätt delar av kroppen. )Det finns inga dåliga frågor. Nu har du chansen att ställa de där insändarfrågorna du inte orkade mejla Aftonbladet Söndag. 😉

 

8. Hälsan

Framförallt! Du har bara en kropp. Gör vad du kan för att den ska orka, må bra och finnas till för dem du bryr dig om.

10 anledningar till att åka på träningsresa

Du har bara en kropp att leva i – ta hand om den! <3

9. Reflektioner och nya perspektiv

Alla människor bär på bagage. Att träffa andra mitt i livet och dela andras erfarenheter kommer göra dig så mycket mer ödmjuk och tacksam för det du bra har omkring dig. Ta aldrig någon eller någonting föregivet. Lev i dag!

10 anledningar till att åka på träningsresa

Beeing nice is the new black!

10. Naturen

Är helt övertygad om att vi alla behöver addera lite mer äventyr till våra tillrättalagda liv. Passa på att utmana dig själv när du reser. Bergen som omger Playitas resort blev ett populärt dagsäventyr på resan och underfundiga Mårten myntade “att hiking är den nya solstolen”. Naturen lugnar en stressad skalle och har en läkande effekt (även fysiskt) och när du rör på dig utomhus blir väder och vind en del av träningsutmaningen.

 

10 anledningar till att åka på träningsresa

På bergsäventyret blir vind och vatten en del av träningsutmaningen!

10 anledningar till att åka på träningsresa

Äkta jävla skönhet skriker inte efter uppmärksamhet 😉

10 anledningar till att åka på träningsresa

Man ska icke underskatta effekten av promenader 😉 Grym träning!

TACK <3

För mig är mötet med människor livet. Jag kommer minnas den här resan dessa fantastiska och vackra själar länge. Tack!

10 anledningar till att åka på träningsresa

På återseende gänget! Har redan packat väskan mentalt för nästa år 😉

10 anledningar till att åka på träningsresa

Ett varmt TACK  till Lena (och Pierre), Erika, Veronica, Hanna och Camilla på Söndag … Yoga-Madde, Zumba-Carlos och Jovita … Britt-Marie, Cecilia & Bosse, Agneta & Stig, Meidi, Sofia, Mira, Christina, Helene, Hasse , Eva-Lena, Connie, Lena … och alla ni andra … Och min Mårten såklart.

 

Pssst … Du som tröttnat på häslopepp och löpsedlarnas januaribudskap om att  “komma i form”, kan alltid göra så HÄR istället 😉 När man tagit “fake it until you make it-strategin” ett steg längre, haha!