Veckan avslutades på bästa sätt med cirkelträning på Balance med Tessan. “Träning före fredagsvin”, hade vi tummat på. Först stärkt bål – sen skål! Rtt rätt dumt påhitt insåg vi, för belöningsystemet bankade på hjärnbarken under hela passet och det enda vi ville var att hinka vin. Just nu känns det så himla viktigt att hålla i träningen, gärna en liten dos dagligen, för att må bra. Som säkert du läst mellan raderna har jag inte mått så bra de två senaste veckorna men nu är det ta mig tusan dags för en rejäl uppryckning! Det värsta jag vet är månniskor som “offerkoftar” sig själva. Klart man måste bearbeta och få sörja när tradgedier inträffar, men man måste även veta när det är dags att spotta i nävarna och ta nya tag igen. Har tänkt att jag från och med måndag (Ooops, så blev jag en *”måndagmänniska”) ska börja träna mer målmedvetet och sköta kosten bättre. Jag skämtar inte när jag säger att denna vecka har min “diet” bestått huvudsakligen av Proteingröt (KLICK) och bananer: en påse till frukost och två påsar till lunch. Har känt mig som ett fysiologiskt experiment. “Labbråttan–Mallan.”

  • En måndagmänniska är en person som alltid ska börja till måndag: “På måndag, DÅ ska jag börja leva sunt och träna men i dag kan jag äta chips och dricka läsk.” Men måndagen med stort “M”, brukar aldrig infinna sig hos den här typen av undflyende karaktär.
Proteingröt hela veckan lång. Grym uppladdning förvisso innan träning. ;-)

Proteingröt hela veckan lång. Grym uppladdning förvisso innan träning. 😉

Hursomhelst, det blev ett rätt bra fredagspass vår vinhunger till trots: En cirkel och fyra varv x 10 reps med burpees, enbensutfall, roddrag i TRX, armhävningar, swing med kettlebell, russiantwist och lårcurl på boll.

Jag passade även på att fota och filma tre grymma bålövningar med boll som du enkelt kan göra själv, varesig du tränar på gym eller hemma:

3 bra övningar för magen – träna hemma med boll

Vindrutetorkaren med pilatesboll:

Vindrutetorkaren med pilatesboll: Grym bålövning och här gäller det att hålla svanken i underlaget hela tiden så att du inte “tappar” magen. Gör 10 rullningar på varje sida.

 

Fällkniven med boll:

Fällkniven med boll: Samma sak här, pressa svanken i underlaget, spänn bålen under hela övningmomentet och gör en crunch när du gör överlämningen av bollen. Upprepa 10 ggr. Eller så många du orkar utan att fuska. Ser enkel ut men är rätt tuff!

 

Omvänd planka på boll:

Dynamisk planka på boll: Här är det viktigt att hålla anpänd genom hela momentet så att du inte börjar svanka. Detta är en rätt krävande övning så det gäller att “hålla tungan rätt i mun”.  Vissa atleter gör den ännu mer avancerad genom att peaka med rumpan i vädret och med raka ben men jag tycker att denna “light-version” är utmanande nog för gemeneman.

 

Efter träning kommer vin. Vi hann med ett glas innan Tessan skulle vidare på fest och jag hade några ärenden att fixa.

Efter träning kommer vin. Vi hann med ett glas vin på Vapiano innan Tessan skulle vidare på fest och jag hade några ärenden att fixa.