Sportar du som jag med håret, nästan alltid, i en slarvig tofs (och inte bara när vi tränar utan även annars)? Inte för att gymmet är någon “catwalk” men ibland kan det kanske vara kul att sätta upp håret i en annan frisyr än just tofs?
Här är tre sportiga frisyrer som du snabbt och enkelt kan göra de tillfällen när du känner för variation.

Tvinna istället för fläta

Jag bad min frisör Joulie KalaitziBOND Stockholm att hjälpa mig att ta fram 3 enkla frisyrer som funkar på gymmet (och även i andra sportiga/casual sammanhang). Genomgående för dessa tre frisyrer är att hon valt att tvinna håret istället för att fläta. Att göra en snygg fläta på sig själv kan vara rätt klurigt och svårt att få snyggt. Men tvinna, ja, det borde vem som helst kunna fixa?
Jouli har även använt sig av hårsnoddar och hårnålar i olika format. För att få mer volym och textur kan du använda dig av t.ex. saltvattensspray. Den rekommenderas att appliceras i hårbotten i handdukstorkat hår och arbetas in undertiden du fönar håret torrt. Glöm inte värmeskydd!

Slarvig hästsvans med dold hårsnodd

3 sportiga frisyrer

Här har Jouli gjort en vanlig hästsvans och ur tofsen har hon tagit en slinga som hon snurrat runt hårsnodden och fäst med en hårnål. Enkelt, snyggt och snabbt gjort!

Halvuppsättning med knut

3 sportiga frisyrer

Här har Juli fäst upp sidohåret i en tofs. Därefter har hon tvinnat tofsen till en platt knut och fäst med hårnålar. En basic håruppsättning med en twist!

Tvinnad knut

3 sportiga frisyrer

Här har Juli gjort en hög hästsvans som hon tvinnat till en knut. För att få knuten att sitta har hon använt sig av en lite större och längre hårnål. Se HÄR. En superenkel frisyr som upplevs mer sofistikerad än en vanlig tofs.

3 sportiga frisyrer

Jag och Nitro trivs hos vännerna på BOND och det känns (h)underbart att kunna ta med hunden till frisören. Igår passade vi på, trots regn och rusk, att promenera från city till Solna. Nu när vi blir bortskämda med intressanta sommarpratare (SVR-appen) blir man om ännu mer lockad till att ta den där extra långa promenaden. Bra poddar är bästa motivationen!

Läs mer Hårkuren utan verkningstid

Notis. Mina foton är som alltid tagna med min “digitala älskling” Olympus E-PL9 och med Olympus makroobjektiv blir det fina närbilder (med koden malin15 får du 15% rabatt på Olympus kameror).