Hej, hoppas att allt är bra med dig… För 3 veckor och 2 dagar sedan, bestämde jag mig för en uppryckning och skärpa till mina vanor – leva som jag lär och ”by the book”. Jag har lovat mig själv att inte göra det här till världens grej (ett ”halleluja-moment”) med före- och efterbilder på sociala medier. Men jag mår sååå mycket bättre nu (och är mycket jämnare i humöret) än vad jag gjort … på väldigt länge. Och den känslan, det lilla delmålet på vägen, vill jag gärna dela med mig av. För kanske kan det inspirera någon tänker jag?  Och jag tycker mig även märka skillnad på midjemåttet, bara efter den här korta tiden … En tacksam bieffekt av en sund livsstil.;-)

Att leva efter ”regelboken”  kan naturligtvis innebära olika för alla. Men för mig har det inneburit att bojkotta alkohol och socker 6 av 7 dagar. De två första veckorna gick ut på att (nästan) enbart fokusera på maten:  Äta mer regelbundet och näringsriktigt och BORT med okynnesätandet … Det där med att stoppa i sig några godisbitar på vägen hem från affären, glassen på hundpromenaden och så vidare. Månader av smusslande, skarvande och ljuga inför sig själv. Men tillslut går det inte längre att dölja 😉

Jag valde aktivt bort ketchup, kaviar och söta juicer och mejeriprodukter. Onödiga livsmedel (man kanske inte tänker på att man stoppar i sig?) och som man klarar sig jättebra utan. Jag äter havregrynsgröt till frukost, mellis, lunch (vad jag vill i stort sett), mellis och en matig sallad till kvällsmat. I stora drag är det min mat över en dag.

Vin har jag slutat dricka helt och hållet. Planen är 3 vita månader med undantag från min födelsedag 3 juli. Och so far so good! (Heja mig?)

Vecka tre har jag fokuserat på att införa mer vardagsmotion …. och träning (minst) tre dagar i veckan. De dagar jag inte tränar ser jag till att vardagsträna mer. Som att till exempel, som i går, cykla city runt … eller att promenera från Solna till mötet i city. Sitta mindre och röra på mig mer. En enkel ekvation, eller hur! 😉

Från det ena till det andra … gissa VILKA som hörde av sig i går?!!! Den andra utav de två inredningsåterförsäljarna – Ikea och Gallerix. Inte med ett kontrakt dock, men med mejladressen till personen som ansvarar för kedjans barnsortiment. Det visade sig att mitt första mejl hade hamnat i skräpkorgen. Med andra ord var det TUR att jag var påstridig och mejlade om. Tänk om jag bara hade nöjt mig med tystanden? Nu har jag fortfarande en chans att få in Katriinas och min fotokonst i deras sortiment!

Utöver det så kontaktade jag ytterligare ett bokförlag som sysslar med att sälja undervisningsmaterial till skolor … Har en idé om att få in min bokidé som en del utav läroplanen för barn 6-9 år … De hörde av sig nyss och har lovat att återkomma. ”Tjoho!” 😉  En produktiv måndag med andra ord.

Skam den som ger sig! I dag ska jag även ringa upp den där andra personen, hen som svarade mig med tystnad när jag ifrågasatte kontraktet. Ärligt talat vet jag inte längre om jag ens vill samarbeta med ett företag som gör på det sättet… Men jag vill inte heller att de ska komma undan med ett sådant nonchalant beteende.

Men först på agendan står att lämna Mårtens lånebil på Bilia i Nacka. Däremellan ska jag skissa ( färdigställa) mitt och Mårtens gemensamma projekt som släpar efter … Och i eftermiddag ska jag kompisträna med ”Marre”(Marie älskar när jag kallar henne ”Marre”. Såklart hon gör 😉

Önskar dig en fortsatt fin tisdag. Kram // Malin

3 veckor utan socker

I går fotade jag och Mårten nya pressbilder för den creddiga modefotografen Daniel Stigefelt.

3 veckor utan socker

Inför gårdagens plåtning … som ALLTID när jag vill känna mig lite fotofräsch (eller åka på träningsresa ) bättrade jag på solbrännan med lite fejkfärg hos Nicolina på salong BEAUTYBOX på södermalm.

3 veckor utan socker

Det sista som sviker oss är humorn 😉

3 veckor utan socker

Och lyxmellis på café 😉

3 veckor utan socker

Det är det här med det ständiga sittandet vid en dator som gör oss slöa och feta. (Och JA, jag har ändrat mig i den här frågan … ”gamla tanter” som jag, KAN visst bära tonisjeans med hål, haha.

3 veckor utan socker

Att ändra vanor gör du bäst på lång sikt för att de nya vanorna ska bli bestående … Gör inte om ”allt” på en gång utan börja med det som är mest akut.  Det viktiga är att sätta fart. Motivationen rinner till i takt med att du gör små förändringar … Därför är mitt allra bästa ”kom i form-tips” –  vänta inte – BÖRJA I DAG.