Hoppas att helgen varit bra! Min har varit lugn som mina helger oftast är: Lite träning, hundpromenader och mycket mys med Mårten. Jag hälsade även på Carina där hon bor i Sigtuna på landet. Jag har känt Carina i 10 år men aldrig varit hemma hos henne. Har inte förstått hur satans långt det är hem till henne förrän nu?! Tror vi Stockholmare generellt är dåliga på att åka hem till varandra eftersom vi oftast umgås på lokal över vin. Så var det åtminstone i mitt tidigare singleliv. Man jobbade sent och mötte upp väninnorna i en bar eller på en restaurang efter jobbet. Nu är man lite mer landad, har mognat och uppskattar kvalitetstid med vänner i hemmets lugna vrå, framför stimmiga lokaler.

Den här vecka ska bli min kickstartsvecka och när jag under 12 veckors period fokuserat kommer på mig själv och reflektera över maten, träningen och livet. Det blir som en 12-veckors present till mig själv. Till min hjälp har jag en bok som heter Lifestyle Planner – en helhetsgreppande kost- och träningsdagbok som analyserar livshjulets alla åtta tårtbitar. Det där som även jag brukar prata om. Kommer berätta mer om den efter hand. Den största anledningen till varför jag gör detta nu, är att jag känner att jag behöver investera i mig själv, skrota dåliga vanor och fylla på med bra. “En affärsplan över livet”, steg för steg för att öka min kapacitet som människa och entreprenör inför hösten. Du får gärna hänga med mig här om du vill?

5 bra skäl till varför du ska kickstarta det nya sunda livet I DAG (och inte i morgon)

Planera och investera i din hälsa med samma självklarhet som du gör med ditt företag.

Planera och investera i din hälsa med samma självklarhet som du sköter ditt företag. Jackan på bilden kommer från Wallderinska om någon undrar.

  1. Sluta vara en “i morgon-människa“!: Livet är här och nu och du har ALLT att vinna på att investera i dig själv. Bestäm dig för att DU är den viktigaste personen i ditt liv: Rör på dig, ät hälsosam mat, stressa av, skratta, sov! Det är det enda du kan göra för att öka dina chanser till ett friskt och långt liv.
  2. Träning gör dig glad: När du rör på dig nybildas celler i din gärna. Det påverkar din inlärningsförmåga, ger bättre minne och minskar risken för depression.
  3. Träning minskar sötsuget: När du rör på dig utsöndras samma välbefinnande hormon som när du äter sött. När du rör på dig lite varje dag kan därför minska sötsuget och det blir lättare att stå emot godis.
  4. Vikten av återhämtning: Det är inte stressen i sig, utan bristen på återhämtning som är farlig. Naturen har visat sig öka vår förmåga till återhämtning och därmed minska stress. Därför uppskattar jag mina hundpromenader i Hagaparken eller runt Råstasjön så himla mycket. Jag kallar det min mindfulness.
  5. Det handlar inte bara om dig: Hur du väljer att leva påverkar inte bara dig. Hur du äter och rör på dig i dag påverkar dina gener. Och dina barns gener. Och dina barnbarns gener. Istället för att leva sunt för strandkroppen så gör det för arvsanlaget och dina barns förutsättningar till hälsa.
Det är svårt att tro att denna vackra varelse är svårt sjuk i cancer.

Det är svårt att tro att denna fantastiska människa och vackra varelse är svårt sjuk i cancer. Jag vill inte förstår det!

Mina hundar är som balsam för själen. Det är nämligen vetenskapligt bevisat att hundägare mår bättre än de som bor i ett pälsfritt hem eftersom att hunden gör dig mindre stressad, underlättar för dig att knyta nya kontakter och gör dig mer aktiv.

“Den bästa platsen är mattes famn” <3 Nitro vilar på mitt ben som en trött panter på en trädklyka. Mina hundar är som balsam för själen. Det är också vetenskapligt bevisat att hundägare mår bättre än de som bor i ett pälsfritt hem eftersom att hunden gör dig mindre stressad, underlättar för dig att knyta nya kontakter och gör dig mer aktiv.

Man kommer verkligen ut i ur och skur. Hunden är en perfekt kompis att ta med sig på joggingrundan. Och den gör den annars rätt enformiga morgonpromenaden mycket roligare.

Man kommer verkligen ut i ur och skur. Hunden är en perfekt kompis att ta med sig på joggingrundan. Och den gör den annars rätt enformiga morgonpromenaden mycket roligare.