Jag har aldrig förstått semesterresenären som sitter klistrade vid mobiltelefonen som om man vore rädd att världen där hemma ska gå på den lilla tiden man har lämnat landen. Vad är det då för vits att resa iväg om man ändå inte är närvarande? Inte heller så värst schysst mot resesällskapet att sitta och facebooka, instagramma och snapshata med en massa andra när tanken är kvalitetsumgänge med varandra.

Jag var tidigare en av dem som hade svårt att coola ner även när jag var ledig och levde med en ständig oro i kroppen. I dag är det tvärom. Klart att jag har med mig mobilen men jag använder den mest till att ta bilder då min Olympus har gått sönder. Dock begränsar jag mitt mina sociala medier och mejl till ett tillfälle på dagen. Att leva i verkligeheten är det nya svarta!

Egentligen hade jag även velat preppa mina bloggar så att veckan i Thailand hade varit kirrad. Men jag har lite svårt att blogga på det sättet. Jag kom ner till Phuket i lördags och då hade Mårten redan varit här en vecka och jobbat. Första natten bodde vi på ett helt galet lyxigt hotell som heter Sripanwa vilket hade det snyggaste och mest välutrustade hotellgymmet någonsin. I går checkade vi in på The Nai Harn hotel på stranden med samma namn. Också det ett himla fint hotell och mer i min smak (något mer soft). På Nai harn beach finns restaurang Mama som måste vara en av Thailands i särklass godaste och messt prisvärda thairestaurang. I dag har vi varit på båttur och åkte ut till Bon Islands, en superfin och folktom strand – vilket kändes som att ha en helt privat strand för oss själva. Här är mina tips på hur du kan bli bättre på att koppla av på semestern men begänsat mobilanvändande och att skippa jobbmejlen i mibilen är även applicerbart hemma

5 tips för dig som behöver bli bättre på att vara här och nu

Njuter av lugnet på Bon Island .

Njuter av lugnet på Bon Island och lyxen av att vara helt privat. Att leva i verkligheten är det nya svarta!

Lägg undan mobilen: Gör dig själv (och andra) en tjänst och lägg undan mobilen på semestern. Begränsa användandet av sociala medier till enstaka stunder. Stäng av alla aviseringar så att du slipper en massa pushnotiser.

Radera jobbmejlen från mobilen: När du är på semester så ta bort jobbmejlen från mobilen. Ställ in ett automatiskt meddelande som berättar mellan vilka datum du är bortrest. Du kommer bli förvånad när du kommer hem av hur lite som har förändrats under tiden du har varit borta.

Andas: Försök att stänga ute alla tankar på jobb och måsten som väntar på dig där hemma. Att sätta sig några minuter och bara blunda och andas en stund varje morgon kan hjälpa dig att landa snabbare. När du är i ett land som Thailand, meckat av spa-behandlingar, är det ett ypperligt tillfälle att passa på att unna dig nervarande massage.

Flåsa dig mindful: För mig är träning det perfekta sättet att skingra tankarna. Det får mig verkligen att vara i stunden: Att svettas och ta i, utmana mig med nya övningar kräver ett skärpt och närvarande sinne.

Aktivera dig: Att bara ligga i solstolen och jäsa kan få vem som helst att bli rastlös. Aktivera dig och ta vara på möjligheten att utforska ett helt nytt land och lär känna befolkningen. Att resa och uppleva andra kulturer skapar perspektiv och medvetenhet om  hur satsans bra vi har det i Svedala. Trots att det regnar ibland.

Träning får mig alltid på bättre tankar.

Träning får mig alltid på bättre tankar.

Jag och Mårten på moppeäventyr.

Jag och Mårten på moppeäventyr.

Till havs!

Till havs!

En snygging i fören.

En snygging i fören.

Ser fram mot att få lite färg på kroppen.

Ser fram mot att få lite färg på kroppen. Använder solskyddsfaktor 50!

Ananas shake och nya solglasögon från Scorette.

Ananas shake <3