Alla tjänar på att äta lite renare och naturlig oprocessad magvänlig-mat, utan tillsatser. Det vi kallar Clean Eating i media. Det kan vara svårt för vem som helst att förstå sig på innehållförteckningarna i butikerna. Här får du sex tips som gör det lättare att hitta rätt i livsmedelhyllan – både för en gladare mage, bättre hälsa och för miljön.

Dagens lunch.

Dagens lunch: Kyckling, morötter, broccoli och färskpotatis. Enkelt, gott och naturligt för magen.

6 tips varför ”clean eating” är bra:

Borta bra men hemma bäst

Ät hellre hemma och gör matlådor än ute. Lagar du maten själv vet du exakt vad maten innehåller – både näringsmässigt och kalorier. Och SÅ mycket billigare i längden.

Naturligt, naturligtvis!

Ett annat enkelt tips är att köpa naturliga och närproducerade råvaror. Du boostar inte bara din hälsa utan också miljön samt främjer våra lokala bönder.

Fiska rätt fisk

Det har uppdagats att odlad fisk innehåller en hel del antibiotika. Mycket hälsosammare att äta vild fisk. Bra fisk ska vara MSC-märkt.

Välgörande olja

Oliv- och kokosolja är den matolja som gäller i den hälsomedvetna familjens kök.

Det ekologiska köket rockar

Visst kostar den ekologiska några kronor extra, men när det kommer till hälsan så är det värt det. Paprika, bananer, vindruvor, kaffe och potatis är livsmedel som är extra viktiga att köpa ekologikst eftersom att de är tuffast för arbetarna.

Vatten för hälsan

Många lightdrycker är vätskedrivande, innehåller en massa kemikalier och triggar sötsuget. Vänj dig vid att dricka vatten som bordsdryck. Vår kropp består till stora delar av vatten och du behöver fylla på med vätska för att hålla den i glad. En uttorkad kropp förbänner energi dåligt och du behöver dricka minst 8 glas om dagen.

 

Läs också …