När såg du dig själv i ögonen senast? När jag reser och får distans till karusellen hemma, är det som att jag möter min egen blick i spegelbilden på ett sätt som jag inte gör annars. Det är som att jag ser MIG istället för att bara hastigt svepa förbi med blicken, alltid på väg mot något annat. Nu som ofta förr, är blicken jag möter i spegeln lite tröttare och lite allvarligare, hyn lite glåmigare och midjan lite plufsigare än vad jag kanske ens var medveten om. Den verkligheten (mötet med mig själv) motiverar mig att istället för att semesterkränga – sippa paraplydrinkar vid poolkanten och mumsa flottiga snacks, sätter jag mig själv på en sjudagars “diet” (hälsokicken) med målsättningen att komma hem sund, glad och utvilad.

Thaimaten är ju som känt värsta sockerbomben men det går faktiskt att med enkla metoder äta smalare även här. Det här är mina må bra-knep som funkar lika bra på semestern som hemma.

  • Diet = reglerad mathållning

7-dagars dieten – kom i form-knepen som funkar för mig:

– Jag väljer att skippa alkoholen helt under semestern och dricker vatten och fruktshakes istället. Just nu har jag dille på kokosnötshake men beställer den utan socker. När man inte dricker alkohol spar man en massa kalorier men du sover mycket bättre utan alkohol i blodet.

Kokosnötshake istället för vin. Kokosvatten innehåller en massa eloktrolyter som återfuktar kroppen.

Kokosnötshake istället för vin. Kokosvatten är en naturlig sportdryck som innehåller en massa elektrolyter.

– Ett tips är att beställa mat utan ris eller nudlar. Äter du en rätt som till exempel kyckling med cashewnötter innehåller nötterna tillräckligt mycket energi utan att du behöver äta en massa ris till. Detta gäller naturligtvis hemma också. Många restauranger serverar mat med både med ris och extra bröd till vilket är helt onödigt att sätta i sig på lunchen om du har ett stillasittande arbete som jag.

7-dagars dieten (knepen som funkar för mig)

– När man är ledig är det ännu enklare att äta regelbundet än annars. Som jag har bloggat om i ett tidigare inlägg (KLICK) är regelbundna måltider A & O för fettförbränningen.

– Eftersom att det finns så himla mycket god och färsk frukt här är det lätt att välja bort glass och godis. Jag är inte ens sugen. Bara genom att hålla sig borta från sötsaker kommer du långt.

– I dag gjorde jag andra träningspasset på tre dagar. Vi har hittat ett riktigt shysst gym (Nai harn gym) som vi kommer träna på veckan ut. På sistone har jag tränat mest funktionellt och lätt men nu börjar jag få lite blodad tand på att lyfta skrot. Att träna varierat är det absolut bästa för att hålla igång motivationen och komma i form.

Det här är sista gången som jag reser iväg utan att göra en soldusch först. Det känns inte så roligt att fota träningsbilder när man inte har någon färg.

– Jag sover mig i form! Jag skojar inte när jag säger att vi somnar innan 21.00 om kvällarna. Sen är det ju härligt att vakna tidigt och ta en morgonjogg och vara först till frukosten. Och vilken frukost sen! Då äter jag faktiskt pannkakor som jag älskar. Det är mitt godis här.

Somnar man tidigt orkar man upp innan solen gått upp.

Somnar man tidigt orkar man också upp först av alla.