Det känns verkligen kanonkul att börja blogga på ToppHälsa! Här kommer du få hänga med mig på mina vardagsäventyr; må bra-tips för en roligare och mer närvarande vardag, recept på lättlagad och god vardagsmat, enkel och effektiv träning för att höja vardagspulsen, vardagslyx, humor och finurligheter, ärlighet, hundar, natur, äkthet, sinnlighet och reflektioner om livet. Jag bloggar med ett enda syfte – att inspirera dig till en roligare, mer välmående och glittrigare vardag. För att du i din tur ska kunna peppa dig själv (och andra).

Varför vardagspepp?

Vardagen är den verklighet vi lever i. Det funkar inte att leva för ”helgen” eller  för ”en solsemester i halvåret”…  Det är viktigt att må bra och göra sitt yttersta för att göra varje dag meningsfull. Att göra det man kan med det man har, där man är och varje dag i veckan – året om. Vi människor har en förmåga att tro att ”alla” andra är så mycket mer framgångsrika och lyckligare än vad vi själva är. Så är naturligtvis inte fallet. Skillnaden mellan ett lyckligt och deppigt liv sitter oftast i ditt huvud. Det mesta i livet handlar om inställning. Den största glädjen finns oftast i de enkla och små vardagliga tingen.

 

8 peppande tips för att må bättre i vardagen:

Stå upp för dig själv och bli din egen vardags-warrior! Foto: Birgersdotter.com

Ta kommandot över vardagen och bli din egen vardagshjälte! Foto: Birgersdotter.com

  1. Ta vara på dagen i dag: Vi oroar oss ofta alldeles i onödan, tänker för stort och går händelser i förväg och är för alldeles för lite i nuet. Pressar vi ”pedalen” i mattan och blåser genom livet i 200 knyck missar vi livet på vägen.  Öva på att vara mer ”här och nu” så kommer du se att saker och ting känns mycket mer positivt.
  2. Bestäm dig för att Du är viktig: Prioritera dig själv och din hälsa. Vissa företeelser måste man naturligtvis kompromissa på. Gör en lista på saker som är viktiga för att du ska må bra. Är träning en av dessa punkter? Prioritera det!
  3. Det börjar med dig:  Går du runt och känner dig förbisedd på jobbet? Upplever du att maken inte lägger märke till allt extrajobb du faktiskt lägger ner i hemmet? Sluta upp med att gå omkring och förvänta dig saker av andra! Skrev kollegan en grymt bra artikel? Säg det! Beröm din make för att bilen blev skinande blank när han tvättade den (eller nåt) och föreslå att ni ska börja laga mer mat tillsammans (team work är trevligt). Öppna upp och du kommer få mycket tillbaka. Man mår bra av att vara snäll.
  4. Bli din egen vardagshjälte: Lägg inte över ansvaret för din egen livssituation på andra. Är du missnöjd med något förändra det! Det mesta (tyvärr inte allt) går att påverka bara man vill. Gör en action-plan och stå upp för dig själv! (pepp, pepp!)
  5. Var dig själv: I vårt uppskruvade samhälle med stress och sociala medier är det lätt att börja jämföra sig med andra (eftersom vår begåvade hjärna är programerad till det). Det är lätt för vem som helst att hamna i en nedåtgående spriral. Kom i håg att du är bra precis som du är. Våga sticka ut. Våga vara unik. Och framför allt – var du. Ingen kan slå dig på fingrarna i det!
  6. Sänk kraven: Lär dig att glädjas åt det lilla. Det nybryggda morgonkaffet, en kram, ett snällt ord, att du har tak över huvudet, att solen lyser och att fåglarna kvittrar. Att du lever.
  7. Lyssna på kroppen: Du kanske inte alltid behöver prestera på max? Testa att portionera ut att göra-listan över veckan. Eller till och med två. Att himlen ramlar ner (om vi skulle missa något) är endast en illusion i våra stressade prestationsskallar.
  8. Må bra: Rör på dig, ät, njut, skratta! Ingenting är värt något om du inte är glad och mår bra. Följ ditt hjärta (magkänslan), det brukar bli bra. Se till möjligheter istället för hinder. Lev – det är NU det gäller!