Jag hade så gärna velat vara en av de 3600 tjejer som sprang Women´s Health Half Marathon i går. Förra årets lopp var magiskt och första gången jag sprang över två mil i sträck. Tyvärr hade jag “fysiska förhinder” i år men nästa år – då blir det mitt loppår! Var du en av dem som sprang loppet så hoppas jag att du hade riktigt roligt. Även om det kan vara en trigger med ett personbästa får man inte glömma upplevelsen på vägen. Det är så himla roligt att springa lopp tycker jag med alla grymma tjejer och festligheterna runtomkring.

Dock kommer jag springa andra lopp i år som bland annat ToppLoppet (för hela familjen) och där kan du välja mellan att springa 5 eller 10 kilometer. Det finns även många andra lopp som är kul och min bloggkollega Sandra skrev en grym förberedelseguide till dig som är sugen på att springa lopp: vilka lopp det finns och vad du kan tänka extra på inför ett lopp.

Inspirerad av alla svettiga selfies och startnummerprydda ryggar i sociala medier-flödet tog jag mig i väg till gymmet och rev av 5 kilometer på bandet. En blek jämförelse med att springa terräng men vädret i dag känns inte så kul.

Några saker som du kan tänka på för att bli en bättre löpare är att stärka upp bålmuskelaturen, ben och rumpa. Jobba med tempoväxlingar (fartlekar) och även variera underlag och distans. När du springer är det även viktigt att slappna av de muskler som inte involveras i löpningen som axlar, armar och händer. För länge sedan intervjuade jag löpcoachen Jenny Sunding om löpteknik och hon berättade för mig att hon brukade tänka att hon håller ett ägg i händerna för då varken håller man hårt (spänner sig) eller springer med helt öppna handflator. Spana in klippet här med hennes grymma tips.

Äggknepet som gör dig till en bättre löpare – Jenny Sunding guidar dig till en slipad teknik.

 

Så här råkade jag kliva utanför dörren i dag, ha ha!

Så här råkade jag kliva utanför dörren i dag, ha ha!

"Äggknepet" som gör dig till en bättre löpare

Efter träningen blev det en pasta på stan ... Gott!

Efter träningen blev det en pasta på stan … Gott!