Det finns en dag för allt. Kanelbullens dag är kanske den mest kända? Den 4:e mars är Sveriges egna banandag… idag 12 mars är det korvens… och i morgon mazarinens dag. Påhittade dagar för att nära handeln. Däremot borde det ALLTID vara skrattets- och medmänsklighetens dag. För vi behöver verkligen skratta MER för att orka oss igenom den här sega pandemin med vår mentala hälsa i behåll.

Ja, det är ialla fall min uppfattning… och Daniels, på Bananklubben ( ja den finns). Jag delar hans uppfattning att vi alla behöver ett brett ”bananleede” och sprida massor med glädje för att orka med den rådande pandemin! Vi behöver alla ta mer peronligt ansvar för att må bättre tillsammans. Även på avstånd.

I dag, i samband med ett ärende, knallade jag in till Yofti (som jag aldrig träffat innan) på Pressbyrån för att köpa en ”banankorv” på ”Korvens dag”. Dels för att den typen av pranks är något av det roligaste jag vet (ja, ”sån är jag”) men ÄVEN för att jag vill ge köttindustrin (processad korv) en känga och lyfta ett mer djur- och miljövänligt alternativ… som ”banankorv”. En banan med ketchup, senap och rostad lök … i bröd. Som en korv. Fast banan. Och inget djur har behövt stryka med kuppen. Fast det är klart, bananer växer inte i Sverige… Banan (läs: MAT-) importen är en jättestor miljöbov som bidrar till så mycket mer utsläpp än de omdebatterade flygresorna. Jag har tidigare skrivit om detta… därför jag tycker att det är en viktig fråga att lyfta. Så med det nämnt, tänk på att köpa ekologiska och fairtrade-bananer när du handlar i butik.

Så, vadan detta bananfokus? Har du tänkt på att Ibland kan det faktiskt vara den enklaste lilla sak som lättar upp stämningen och för oss närmare varandra … (som en banan). Refrerar till Trazan och Barnane och BANANKONTAKT, ”Bananer i pyjamas”, Clownen Manne och Lasse Åberg, finns mycket värmande historier och kärlek kopplat till den gula näringsrika och avlånga frukt.

Jag återkommer alltid till att de små glädjeämnena i vardagen som också vinner i längden… Den igenkänningshumor (hur larvig den än är) med flest beröringspunkter är den som får oss att skratta mest (undertiden vi ursäktar oss skämsigt över vår egen ”barnslighet”)… och den enkla livsstilskrydda , faktiskt kan vara den som får allra störst hälsoeffekt långsiktigt… De inslag i livet man tar föregivna blir dem man saknar mest ifall de utbelir. Oavsett om det handlar om att njuta av ett glas fredagsbubbel eller ta en extra pandemipromenad runt kvarteret, mysa med hunden… eller att skala en god banan till mellis.

Alla dagar borde vara "skrattets dag"

Den fjärde mars var det ”bananens dag” och jag och Nicole på jobbet myntade ”Lyckobananen”. Som en lyckokaka. Fast banan.

Alla dagar borde vara "skrattets dag"

Är man inte ”kommunikationsexpert” om nåt om man får självaste Pressbyrån att dela ens pranks? 😉

Alla dagar borde vara "skrattets dag"

När jag frågade Bananklubben om varför den finns fick jag detta till svar. tack Daniel, jag kan bara hålla med!