Vill dela med mig av ett, för mig, helt nytt tankesätt som är så jäkla bra för oss som lider av duktighetssyndromet. Vilket säkert de flesta av oss kvinnor gör? Mer eller mindre.

Det här tankesättet grundas på insikt, acceptans och självbevarelsedrift. Det handlar om att göra dig själv till huvudpersonen i din story, äga den och välja utifrån vad DU mår bra av. Det är en STOR skillnad mellan att ge upp en situation och veta när man faktiskt FÅTT NOG.

Jag hade en omvälvande vecka förra veckan (av olika skäl) och hela helgen bestod av mental brottningsmatch. Insåg att jag inte längre vill det som jag strävat efter så länge nu. Det är inte “duktigt” att stanna kvar i en situation som inte känns rätt. Då är det bättre, både för din egen och andras skull, att bryta upp, byta fokus och satsa på det som känns riktigt för dig.

När jag kunde formulera den meningen för mig själv i mitt huvud, fick jag också sinnesfrid och slappande av. Så himla skönt på alla sätt. Så mer än alla mellanmålstips eller hur du får den “snyggaste rumpan”, vill jag dela med mig av den här insikten – att bryta upp, för att du fått nog, behöver inte vara detsamma som att  “ge upp”. Tvärtom kan det många gånger leda till den NYSTART du behöver. Våga lita på din magkänsla, den har oftast rätt.

Att få nog är inte detsamma som att "ge upp"

 

Idag har jag lovat mig själv två saker: Vara extra snäll mot mig själv (hade en dålig mat- och träningsdag igår) och vara en riktigt bra matte. Har jobbat undan på förmiddagen och ser nu fram mot en lång och skön parkpromenad tillsammans med hundarna. Är förresten klar med min hemsida .Nu är jag online. Äntligen.

Kram! //Malin

Är du nyfiken på mig, finns jag på malinnylen.com.

Är du nyfiken på mig, finns jag på malinnylen.com.