Igår var jag med om något riktigt häftigt. Jag fick ”hjärnan optimerad” med hjälp av laser. Jag vet att det låter knäppt och kanske lite farligt men framtidens teknik är här. Med FDA-godkända maskiner och med klinisk evidens i ryggen är det nu möjligt att göra allt från fettreducering, bota akne till att bli snabbare i löpspåret. Och, ja, dessutom bli gladare, piggare och mer fokuserad tack vare laser.

Visst låter det lite för bra för att vara sant. Det som sker i kroppen är att lasern tillför energi till cellen för att den ska återfå sin naturliga funktion. Företaget som erbjuder maskinuppsättningen heter Arch of Scandinavia och drivs av entreprenörerna Christian Franzetti (VD) och Gilbert Holmgren (operativ chef) Hotel Tylösand är en av de aktörer i framkant som tagit in tekniken för att kunna titulera sig som första SPA:t på svenska marknaden att kunna erbjuda laserbehandling för olika ändamål

Tekniken som kommer från USA kallas ”biohackning” och innebär att man genom laser stimulerar celler i kroppen för att sätta igång önskade processer. Numera finns en rad olika laserbehandlingar tillgängliga för hudbesvär som akne och rosacea, fettreduktion, fettreduktion och även mental balans och energi.

Biohacking – optimerad hälsa

Hur går fettreduktion till med laser? Det här händer i kroppen. Lasern tömmer fettcellerna och får dem att fungera optimalt och bli friska. Hälsan i fokus alltså, bieffekten är att du bli smalare.

Med hudproblem som akne används istället lasern för att döda bakterier under huden och för smärtlindring används den för att cellerna ska starta läkningsprocesser på området.

Och som jag gjorde igår… använde lasern på hjärnan för att bli piggare, gladare och mer fokuserad. Om jag märkt skillnad i dag är svårt att säga (då jag sovit dåligt två nätter i rad) men behandlingen sägs förbättra djupsömnen. Får hoppas på det bästa i natt.

Den här tekniken ska tydligen även ha en positiv effekt på inkontinens, klimakteriebesvär och till och med Alzheimers.

Visst kan man ställa sig skeptisk till det innovasioner men funkar det som de säger kan det ju vara lösningen på fetmapandemin, stress och på ett friskare och längre liv.
Jag tycker de här framstegen i forskningen är så himla intressanta och vill gärna lära mig mer. Är än så länge alldeles för oinsatt i ämnet för att kunna ställa mig bakom tekniken till hundra procent. Men jag är supernyfiken på denna fascinerande revolutionerande väg att ta mänskligheten framåt.

Utmaningen, som jag ser det, ligger i vår destruktiva livsstil kontra den medicinska utvecklingen. Medicinskt är vi där i dag att den första 200 åringen skulle kunna vara född. Men på grund av vår destruktiva natur slår vi tillbaka på forskningen. Vi har skapat digital värld som vi inte klarar av att leva i – en stressad prestigefull tillvaro där stillasittandet ökar och barn lider av fetma. I min värld upplever jag att vi tappat perspektivet om vad som är viktigt i livet på riktigt.
Vad tycker du?

Biohacking – så kan du optimera halsan med hjälp av laser

Kloka ord av en klok man.