Jag tror att jag och Mårten, två lite udda fåglar som vi är, kan vara de enda i vår generation som ännu inte har sett Game of Thrones ..? Tills igår, då vi bestämde oss för att ge HBO och succéserien en chans, ända in i säsong 7. Varför vet jag egentligen inte? Men Mårten hade osat på inbjudan från Wonderland Event som arrangerade premiären på Biograf Skandia.

Rätt lustig kontrast att se Emilia Clarke i rollen som den kontrollerade karaktären Daenerys Targaryen, efter att ha sett henne som den levnadsglada och sprudlande Louisa Clark i Jojo Moyes bestseller – Livet efter dig. Även kul att se nordiska skådespelare som dansken Nikolaj Coster-Waldau och norska Beck-skådisen Kristofer Hivju.

Hur kommer det sig då att vi inte valt att lägga vår tid på Game of Thrones? Dels är vi inte så förtjusta i fantasy-genren… Och dels Kanske för att vi har hört att serien ska innehålla exceptionellt starka vålds- och sexscener?

Kalla mig “pryd” och “gammalmodig” om du vill, men tacka vet jag ”förr”, när det räckte med att ana vad som komma skulle. Nu förtiden verkar det som om filmskaparna måste leverera så grisiga scener som möjligt för att sticka ut. Vilket i mitt tycke varken kittlar fantasin eller utmanar intellektet. Är vi så hjärnslöa numera att vi måste få allt serverat för att reagera?

Kommer vi fortsätta att se på Game of Thrones? Tveksamt … Förstår naturligtvis att man bör ha sett alla 6 säsongerna, lära känna handlingen och karaktärerena, för att verkligen uppskatta säsongpremiären av 7:an … Ett enda avsnitt, taget ur sitt sammanhang, gjorde inget större intryck på oss… Men vi var båda rörande överens om att serien upplevdes bra mycket snällare än vad vi hade förväntat oss. Alltså till det bättre med andra ord.

Hoppas du får en bra tisdag… Själv har jag sovit alldeles för få timmar i natt och känner mig inte på mitt allra soligaste humör. Vi lade oss sent och steg upp tidigt för att hinna med en deadline.

I dag är sådan där dag när jag riskerar att förlägga hemnycklarna …  och en trött dag när det är jobbigt att vara matte. Tänkte på det i morse … När du är mamma till barn får du ju avlastning då och då … men inte som hundägare. Det är 4 promenader om dagen, 365 dagar om året. Och det ska pinkas överallt. Stanna och slicka på snoppen. Approcha andra hundar och deras ägare. “Ja, men skyll dig själv!” Kanske du tänker då … Jo såklart, jag har tagit på mig ansvaret själv … men det är väl samma sak med barn tänker jag? Du skaffar ju dem för att du vill och älskar dem villkorslöst. Men ibland blir du trött på ansvaret som mamma och dina “trotsiga monster” och vill sälja dem på Blocket. Och det är helt naturligt att känna så mellan varven. Jag känner så en gång i halvåret ungefär. Det är ändå en godkänd och lagom intervall tycker jag. 😉

Over and out //Malin

Biopremiär – Game of Thrones, säsong 7

Så här såg vi ut i går. Blir inte lika fint inomhus tyvärr …

Biopremiär – Game of Thrones, säsong 7

Skål älskling (i cider)

Biopremiär – Game of Thrones, säsong 7

Favorit stövletterna fick komma ut och lufta sig.