Att frossa i böcker är en av de få saker du kan frossa i med gott samvete. Att läsa och drömma sig bort i fantasin är också ett billigt sätt att resa, öva upp ordförrådet och träna sinnet. Jag ser läsning som både avkopplande och utbildande samt ett lättillgängligt sätt att fylla på med ny inspiration. Och böcker är en skön motsats till det digitala.

Jag plöjer minst en bok i veckan – bokmalen-Malin, that´s me!  Just nu läser jag ”Pojken som slutade gråta” av Ninni Schulman. Mina förebilder finns inte så mycket inom träningssvängen, som man kanske skulle kunna tro. Som du kanske känner till har jag själv gett ut en bok – Muskler av plysch, en humorbok (kioskvältare)  för vuxna som driver om samhällstrender, bekräftelsjakt och ett Sverige besatt av sociala medier och wellenss-ideologin.

Boken om en godmodiga Flodis är en riktig humörhöjare med många igenkänningar. HÄR kan du läsa recensionerna och beställa online.

Boken om en godmodiga Flodis är en riktig humörhöjare med mycket igenkänning.

Det är med andra ord inte konstigt att mina  ”idoler” finns inom litteraturen och journalistiken. Författare som Ninni Schulman, Åsa Hellberg, Jussi Adler-Olsen, Fredrik Backman … Och journalister som Magda Gad , Charlotta Flinkenberg,  Rebecka Åhlund, Erica Scott och ToppHälsas egen chefredaktör Pamela Andersson …  En av de få bloggar jag följer slaviskt själv är mammabloggen (!!!) ”Sån é jag”, av Malin Meekatt Birgersson. (Och jag som inte själv ens är mamma) Dagar när jag har skrivtorka surfar jag in på hennes blogg och låter mig inspireras. Största vardagsinspirationen!  Man måste bara ÄLSKA Malins pricksäkra humor och språkskicklighet.

Jag älskar att skriva. Hade jag behövt välja mellan att kapa benen och aldrig få springa igen eller kapa båda händerna och aldrig mer få skriva, hade jag valt det förstnämda. Hellre skriva än springa, om jag måste välja mellan två jättedåliga alternativ. Tur att jag slipper. 😉

Som en avrundning på mitt svammel, tänkte jag bjuda på några riktigt härliga boktips för lata stranddagar, chill i hängmattan och i soffan när det regnar. För vi behöver lata oss lite emellanåt. För att orka gå på´t igen. Lata sig är bra. I lagom dos. 🙂

Kan inte få nog av bra böcker.

Kan inte få nog av bra böcker.

 

Jag har läst tre böcker av Ninni Schulman: Flickan med snö i håret, Vår egen lilla hemlighet och Pojken som slutade gråta som jag precis har börjat på.

Det blir inte bättre än så här. Jag har läst tre böcker av den begåvade Ninni Schulman: Flickan med snö i håret, Vår egen lilla hemlighet och Pojken som slutade gråta, som jag precis har påbörjat. Deckardrottningen Ninni är ett jävla geni på att skriva! Deckarförfattarnas ”Beyonce”. Det blir inte långtråkigt en enda gång när man läser och hon är grymt skicklig på att fläta samman olika rollkaraktärer och tidslinjer, så att man förstår. Du får följa tre återkommande huvudkaraktärer i deras arbete att lösa brott: En journalist och två poliser. Du får även lära känna dem som personer och ta del av deras privatliv, kärleksdraman och relationer. Just nu är jag nästan lite småkär i Ninni Schulman för att hon erbjuder mig sådan härlig nedvarvning och spänning varje kväll. Tack pappa för boktipset! <3

 

Säg någonting som systrarna Hanna & Amanda inte lyckas med?

Säg någonting som systrarna Hanna & Amanda inte lyckas med? Försoningen, del ett  av romantrilogin ”Två systrar” är ingen sommarnyhet direkt, den har funnit ute ett tag i bokhandeln. Boken är så bra att man blir nästan arg när den är slut för att man inte har uppföljaren till hands. Den fiktiva romanen handlar om två systar, den yngre systern (Alicia)  jobbar som PR-assistent i modebranschen och dejtar en överklasskille. Hon kämpar förbrilt för att vara perfekt och passa in. Den äldre syrran, Vanessa, är raka motsatsen till sin syster. Hon är superdriven och jobbar på ett tv-produktionsbolag och lever ”rockstjärneliv”, med allt vad det innefattar. Båda systrarna kämpar för att hitta sin plats i livet och framförallt att hitta tillbaka till varandra och den nära relation de en gång hade. Varning för sträckläsning! (du måste dessutom köpa två böcker till och de finns inte som pocket. Ännu. )

 

Det här är en riktigt skön och underhållande feelgood-roman av Anna Winberg.

Det här är en riktigt skön och underhållande feelgood-roman av Anna Winberg. Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan är en humorisktisk skildring av lattemammalivet i Stockholm. Här får du följa med tre förstföderskor i 30-årsåldern och deras upplevelser av det första mammaåret. En otippad vänskap mellan tre mycket olika personligheter – vardagliga och ambivalenta Emma, modellsnygga, skuldsatta (upp till öronen) och dumpade (av barnets pappa) Shirin. Och gränslösa och kurviga lesbianen Dolly, driftig som få. Även fast jag inte är mamma själv gillade jag den här boken. Tycker om att Anna inte gjort det hela så Pamersreklam snuttegulligt romantiskt utan faktiskt skildrar livet på ett realistiskt sätt. Det genomgående budskapet i boken är att ”allt fixar sig tillslut”.  Vilket det gör för det mesta. Rekommenderas varmt!

Vackra, kloka, unga, lillgamla människa med ett hjärta av guld. Jag är inte helt objektiv i det här fallet eftersom Felicia är en vän till mig sedan flera år tillbaka. Jag har följt hennes resa på nära håll och vi har båda jobbat för att skapa bättre förutsättningar för kvinnor.

Vackra, driftiga, kloka, modiga, sköra, känsliga, intuitiva, lillgamla människa med ett hjärta av guld. Jag är inte helt objektiv i det här fallet eftersom Felicia Margineanu, en av Sveriges främsta unga socaiala medier entreprenörer,  är en vän till mig sedan flera år tillbaka. Trots åldersskillnaden mellan oss. Jag har följt hennes resa på nära håll och vi är båda engagerade i olika kvinnofrågor, fast inom olika områden. Blott 23 år gamla Felicia har hunnit med mer än vad de flesta 30-åringar har gjort. När jag var 23 år hade varken mål eller några större visioner, levde loppan och tog dagen som den kom. Felicia hon vet precis vad hon vill. Hon driver en fotoverksamhet för unga kvinnor (OhSnap!), föreläser om medias påverkan  och samtidens ideal och skriver böcker. Hade det varit i USA hade hon säkert kandiderat till president. Debutboken UPPKOPPLAD handlar om möjligheterna/den marknadsplats som internet erbjuder. Och kanske framförallt, att använda internet på rätt sätt. En guide till alla föräldrar som vill få bättre insikt i deras barns värld. Sociala medier som i dag är den regerande mötesplatsen och som allt mer tar över det MTV-generationen kallar för ”IRL ”. Felicia visar också att det är möjligt att skola sig och göra karriär på fler sätt en den regelrätta/traditionella vägen. Läs den, ta in och reflektera! Läs mer på www.feliciamargineanu.com