Har du köpt en ny klänning till midsommar och samtidigt inser att en vit klänning och likbleka ben kanske inte är en så kallad “match in heaven”? I år ska det dessutom bli sol (yay!) och då kan det vara extra roligt att känna sig fin. Att sola solarium (eller att sola överhuvudtaget) tar både för lång tid och är inte heller hälsosamt. Som tur finns det smarta expresslösningar, nämligen BUS= BRUN UTAN SOL!

Jag ska inte göra någonting spektakulärt denna midsommar, utan fira med pappa under stillsamma former. Duka upp med midsommarmiddag på balkongen, dricka vin, samtala och lyssna på bra musik. Men jag vill ändå känna mig fin, för min egen skull. Jag tror även att jag kommer ha på mig byxor men precis som att nya fina underkläder kompletterar helhetskänslan av en look, gör även bruna ben det. Du vet det där med att känna sig fin inifrån och ut.

Jag kan egentligen inte säga att jag är superbevandrad i brun utan sol-djungeln, eller “BUS” som det förkortas. Sedan gammalt har jag använt Åhléns eget märke, vilket har varit en pålitlig trotjänare i badrumsskåpet under många, många år. Den är lätt att använda eftersom den färgar av sig direkt på huden och du ser vart du applicerar den. Dessutom är den billig! Den enda nackdelen jag kan se med denna produkt är att den luktar rätt starkt av den typiska BUS-aromen. Men jag tycker det förmånliga priset väger upp stanken.

Bruna ben till midsommar

Min prisvärda och effektiva trotjänare! Rekommenderas varmt.

BUS-MOUSSE

Förra året blev jag tipsad om St. Tropez Self Tan Classic Bronzing Mousse och slog till på denna dyrgrip. Ja, den tillhör inte budgetsegmentet men finns att hitta för 199 kr (120 ml) på nätet. Min tröskel till att testa något nytt kan ofta vara hög…(vet inte varför, tycker väl det känns jobbigt att sätta mig in i nya saker?) Därför har jag inte testat den förrän i dag. När det kommer till skönhetsprodukter gillar jag allt i mousse-väg. Rengöring, solskydd och nu även denna BUS-mousse.
På plussidan är att det medföljer en appliceringshandske som både skyddar handen från missfärgning men även gör det enklare att få ut moussen jämt över huden. Produkten färgar av sig lätt under tiden, så att du kan se var du applicerar mousssen. Och den luktar inte, en eloge för det! Nackdelen är priset och att jag ( i skrivandets stund) känner mig lite kladdig, men det gör man nog av alla BUS-produkter skulle jag tro? Jag har även läst att moussen är återfuktande upp till 24 timmar och att färgstyrkan ska anpassa sig efter min naturliga hudton? Väntar nu på att resultatet ska infinna sig för utvärdering.

Snygga ben till midsommar

So far so good! Produkten var enkel att applicera med medföljande handske och stinker inte kemikalier. Resultatet återstår att se.

Jag köpte en annan svindyr BUS-produkt (Foam Liquid Bronze Dry Oil Foam ) som jag testade ( även den för först gången) i dag i ansiktet. Den kändes inte lika bra utan lade sig som ett grön-brun-svart lager över ansiktet och jag tvättade snabbt av den igen. Även denna produkt, som du hör på namnet, är en mousse. Jag vet inte om jag missuppfattat någonting om applicerings-tillvägagångssättet? Jag får helt sonika knalla över till LYKO-butiken i Mall of Scandinavia (där jag har köpt den) för att få guidning av proffs. Men som jag känner just nu är det ingen produkt som jag skulle vilja rekommendera mina läsare.

Bruna ben till midsommar

Denna produkt var ingen hit.

Därför gillar jag BUS-produkter

Jag gillar inte känslan av att vara sminkad och att ha en frisk grundfärg gör att du kommer undan med dagkräm, concealer och lite rouge/solpuder. På min höjd använder jag BB-cream som jag blandar ut med min vanliga dagkräm för en lättare finish.
Sedan några månader tillbaka äter jag kosttillskottet Jabushe Sun, som tack vare sin höga halt karoten ger huden en fin gyllene nyans och bygger upp naturligt skydd inifrån (dock innebär det inte att du kan skippa SPF) Kompletteringen med BUS gör att jag får en fin solkysst färg som inte kladdar av sig mot vita kläder. För finns det något “trashigare” än bruna fläckar på ljusa kragar och ringningar?

Få bruna ben till midsommar

Jabushe Sun bygger stärker huden och bygger upp ett skydd inifrån mot solens farliga UV-strålar. Men det innebär inte att du kan skippa solskyddsfaktor. Jag har alltid mellan 30-50 på sommaren. Även nu. Jag har hittat en mousse med SPF 30 som jag använder ovanpå min vanliga dagkräm. Den kan du läsa om HÄR  om du vill.

Bra att tänka på för bästa BUS-resultat

  • Att skrubba bort döda hudceller innan användning
  • Glöm inte fötterna! (Men hur gör man med ryggen om man inte har någon att ta hjälp av?)
  • Ta det lugnt med ansiktet. Man vill inte bli för brun.
  • Att tvätta händerna efter applicering om du inte har handske (och även då)
  • Att applicera BUS på en torr hud
  • Att eventuellt smörja in huden efteråt med en torr olja som ger extra glow. Finns många fina oljor på marknaden.

 

Med dessa tips önskar jag dig en glad midsommar! <3