Spridningen Coronaviruset drabbar oss alla. Viruset har verkligen slagit panik i människor och de flesta verksamheter drabbas hårt. Vissa träningsanläggningar stänger tillfälligt och på pendeltågen är det folktomt. Företag ställer in sina events och nu är jag även orolig för att konstrundan ska ställas in i Påsk, vilket tyvärr är högst sannolikt och i så kommer kännas jätteledsamt i så fall.

”Det är rädslan vi ska vara rädda för”

I sådana här tider är sociala medier inte alls bra tycker jag för farligare än sjukdomen själv är den kollektiva rädslan (”the fear of the fear”) och människors panikartade irrationella beteenden. När man ”tror saker mer än vad man egentligen vet om saker” och antaganden hamnar brevid det som faktiskt är realistiskt. Klart att man ska ta Coronaviruset på allvar men man bör hämta informationen från säkra källor som Folkhälsomyndigheten och WHO och skita i masshysterin på Facebook etc. Lyssna till exempel på SR i P1.

Virus måste ju komma åt slemhinnor för att smittas. Så jag tror att så länge vi lyckas hålla huvudet kallt och tar ansvar för vår hygien för att motverka smittspridningen borde det här gå bra. I Kina har 7 av 10  som insjuknat tillfrisknat igen.

Vill inget annat än börja bjuda in till Påskens konstrunda och i och med det berätta mer om min produktion men jag gör nog klokast i att avvakta fortsatta Coronarapporter angående aktiviteter kring Österlénområdet kommer främjas eller inte. Kuriosa. Fick en massa tidningsklipp av min mamma om min mormor när hon gjorde vernissagedebut vid 83 årsålder. Hur häftig var inte hon?!