Vi vet i dag att vi blir fysiskt starkare av att träna. Men vi blir även smartare, och mer sammansvetsade som grupp när vi tränar tillsammans.

Regelbunden konditionsträning som löpning och cykling, har pekats ut som det mest effektiva sättet att skydda hjärnan mot stress. Det är till och med så att läkarna hävdar att riktigt vältränade personer kan bli triggade av stress och mer kreativa på jobbet.

En person som har sett många gå under av stress är hälsoentreprenören Malin Nylén. Hon har nyligen debatterat i Metro för träning på arbetstid, då hon anser att fler chefer borde tänka mer långsiktigt och vidta aktiva åtgärder för personalhälsan. Tillsammans med den kreativa byrån Mad Marketing & Co. och indoor cycle-studion Urban Ride, lanserar hon friskvårdserbjudandet CYKLA TILL NEW YORK som hon beskriver som “årets roligaste träningsevent för företag” och där själva resan är målet:

CYKLA TILL NEW YORK – kom fram smartare och mer hälsosamma tillsammans

Foto: Sandra Birgersdotter

– För mig är det här lite som “stegräknaren 2.0”. Att cykla tillsammans i grupp till upp-tempo-musik inför en peppande instruktör, och där varje träningspass summeras, är ett roligare sätt att räkna framsteg. Träningsresor i dag har blivit omåttligt populärt men det är inte alla som har råd eller möjlighet att vara borta från jobb och familj. Därför leker vi med temat ”träningsresan” och där målet är att komma fram mer peppade, smartare och mer hälsosamma tillsammans. Var och en måste cykla minst två cykelpass i veckan för att hela gruppen ta sig hela de 6 320 km långa vägen till “New York” .

Läs Malin Nyléns debatt artikel i Metro: http://bit.ly/2kOqPWH

Presskontakt: hej@malinnylen.com

Mobil: + (0)722 35 53 25

Kontakt Urban Ride: info@urbanride.se, telefon: 08-42051210

CYKLA TILL NEW YORK är samarbete mellan Team Nylén AB, Mad Marketing & Co och Urban Ride

Partners: Aktivitus, Twiik.me, Casall, Vita Coco, Råbar och Svarta Lådan.

Urban Ride In door cycling Stockhom, Norrtullsgatan 11, Odenplan