Äntligen har jag hittat ett par sportiga jeans som är lika sköna som träningstights och lika tjusiga som vilka ”million dollar-jeans” som helst. Den kombon är svår att hitta tycker jag. Dessa snyggingar passar för alla tillfällen – såväl för AW,n som för skogspromenaden. Acynetic heter märket. De säljs i svart och blått och i två modeller: I full längd och en somrig trekvartsmodell. De perfekta jeansen för oss aktiva tjejer som tränar och har lite lår och rumpa. Lite som Freddy´s WR.UP´s motsvarighet för oss mogna tjejer … Fast med tio gånger mer klass (och dubbelt så dyra.) Precis som maten är A & O när det kommer till träningsresultaten, är passformen ovärderligt när det kommer till jeans. Jag har praktiskt taget bott i mina sedan jag fick hem dem. Som sagt, jeansen är inte jättebilliga och således inte för alla plånböcker …  Men ett dyrt plagg i bra kvalitet som du verkligen gillar och som håller passformen tvätt efter tvätt blir billigt i längden. 😉

Unik läsarrabatt:

Modellen som jag har på mig heter Quincy, du hittar den HÄR. Jag upplever att den är normal i storleken och jag har ”27” i mina. Jag drar 38 (M) i kläder. I samarbete med återförsäljaren Rocknromance.se får du, till och med söndag, – 20 % rabatt på ALLT i shoppen när du uppger koden: MALIN.

De perfekta jeansen

City cich på AW´n förra veckan med Madde. Här har jag köpt mina jeans.

De perfekta jeansen

Lika sköna som snygga!

De perfekta jeansen

Sofo-mys med Tessan och killarna.

De perfekta jeansen

Hundpromenad med killarna. Standard i min vardag. (Välkommen till mitt hundliv)

De perfekta jeansen

Galej med Mårten.

De perfekta jeansen

Älskar den klarblå färgen 🙂

De perfekta jeansen

Ett knep att få jeansen att hålla är att vädra regelbundet. Vi tvättar ofta kläder alldeles för mycket. Bättre att vädra för både hållbarhet och miljö. 🙂

Bär dina jeans med stolhet

Att åldras är varken  jättekul eller helt enkelt. Det påverkar både självbild och klädstil. Plötsligt kan favoritplagget se löjligt ut. Satsa på toppar som går upp i halsen, matcha tight med volym (alltså bär ett par tighta jeans till en överdel med lite mer volym. Och tvärt om) längre kjolar och klassiska snitt. Och skit i trenderna; snörade, djupa ringningar, magkorta toppar och stora volanger är snyggare på en yngre tjej än en kvinna 40 plus. Köp kläder som passar din kropp som den är skapt. Hellre en större storlek än för tight – du ser inte smalare ut bara för att det står ”S” på taggen. Alla åldrar har sin skönhet. Så bär upp din mognad med stolthet! Trivs du i kläderna så utstrålar du därefter. Och en vacker utstrålning är det finaste som finns!

Den ”heliga jeans-guiden” för kvinnan 40+

Det finns några sk. ”jeans-dont´s” när du som jag, kommit en bit över 40: Jeans med hål på knäna tillhör ungdomen (jag är ledsen, men trasiga jeans ser inte classy ut) , köp inte för låga jeans som ger ”but crack” (finns det något skabbigare?) , undvik för små/tighta jeans som får volangerna att svälla ut (köp hellre en större storlek än för liten) och köp inte WR.UP´s  … Ledsen om jag kliver någon på tårna nu men det skriker ”jag är livrädd för att bli gammal!!!” om dig om du trycker in din mogna vackra rumpa i ett par sådana, i mina ögon, smaklösa byxor. Men det här är ju min åsikt, den får stå för mig. Du ska naturligtvis klä dig som du trivs, efter din personliga smak.

Min stil

Inom mig bor det ett lite modelejon som tyvärr inte får komma ut och ”dansa” så ofta. Att jag är modeintresserad och har stenkoll på trender är kanske inte så lätt att uppfatta med tanke på min ofta nerklädda vardagsstil? Vi träningsnischade profiler kommer ju undan med att klä oss i träningskläder (nästan) oavsett tillfälle. Nu när jag satsar på PR känns det viktigt att börja tänka lite mer på mitt yttre än vad jag gjort de senaste åren. Kläder signalerar både vem du är och hur du mår.

Jag är en typsik jeanstjej. Jag gillar  den sportiga/ marina/ klassiska stilen (Ralph Lauren, Gant, Lexington, Kappahls Hamton Republic) men även att kombinera med leopard (Zara, Armani jeans, H&M) och army-inspirerat (Hunkydory, H&M, ASOS) , oavsett trenden. Har en fadäs för skinn, även om jag inte bär det så jätteofta. Går alltid i platta skor, även till fest. Blandar second hand-fynd med nytt. Jag klär mig bekvämt efter min livsstil och i det som känns ”jag”. Det har jag alltid gjort. Oavsett trend. Då känner jag mig som allra snyggast. Här är blandade bilder på hur jag kan se ut i olika vardagssituationer och på fest. 

De perfekta jeansen för aktiva kvinnor

Sommaren då jag var nykär i mina brillor från Hunkemöller. På bilden bär jag skjorta från Kappahl, jeans från Zara, sneakers från New Balance, väska från Louise Vitton och skärp från Burberry.

De perfekta jeansen

Älskar min klocka från Michael Kors som jag fick i födelsedagspresent av Mårten. Armbandet kommer från Marc Jacobs.

De perfekta jeansen

De perfekta jeansen

På loppis i Simirishamn i jacka från Hampton Republic och klänning från Denim Supply.

De perfekta jeansen

Skjorta från H&M, shorts från Kappahl och keps från MQ.

De perfekta jeansen

Födelsedagsmiddag på Urban Deli med pappa och brorsan. Här bär jag kavaj från H&M , topp från MQ och byxor från Filippa K.

De perfekta jeansen

På Rockbjörnen med älsk och Isam. Här bär jag en A-linjeskuren kjol från Marco Polo, polotröja från Filippa K, väska från Michel Kors och skor från Zara.

De perfekta jeansen

Kristallen i leopard trench från LXLS. Jetlag och dyngtrött. Mårten kommer från en annan planet, han ser alltid lika fräsch ut oavsett dagsform.

De perfekta jeansen

Work mode i leopard från Zara.

 

De perfekta jeansen

Men så här ser jag oftast ut: Dammig av små tassavtryck i träningskläder. Så trivs jag allra bäst, haha!

De perfekta jeansen

Att klä sig funktionellt och bekvämt efter sin livsstil tror jag är ett vinnande koncept.