Det börjar dra ihop sig för vernissage. I söndags var det ju den Internationella Kvinnodagen och jag passade på att hylla min mormor Brita (som den varma och färgglada själ hon var) på Instagram med ett porträtt av henne i färg. Mormor bar alltid röd hatt och som tack för den konstnärliga inspiration hon gav mig som ung och för att hedra hennes minne har jag nu producerat mig egen moderna version av vallmoblommor (som hon brukade måla) och tagit den röda hatten som min signatur på mina tavlor.

Foto. Marcus Järvinen

Min mormor var en levnadsglad själ som alltid såg möjligheter var hon än kom. Hon såg livet i färg och det vackra i allting. Även i det ingen annan såg. Åkte man bil eller promenerade tillsammans med henne i skogen hörde man henne alltid kommentera det vackra runtomkring oss. ”Åhhh, så vackert! Ser du färgerna???”

Jag ska egentligen inte påstå att mormors konst har inspirerat mig så mycket då våra stilar skiljer sig väldigt mycket åt. Däremot har min mormor med sitt mod och positiva inställning inspirerat mig som människa och kvinna. Jag tycker hon var urhäftig som började skapa så sent som vid vid 65 årsålder och ställde ut konst (och sålde slut) regelbundet.
Det finns så mycket mentala barriärer hos många i Jantelagssverige och åldern är en sak som många bromsas av. ”Inte kan väl jag” …

Varför åldern skulle vara en anledning att inte våga satsa på ett nytt karriärsprång eller dröm förstår inte jag? Sen är kanske inte stuntman eller prima ballerina yrkesval jag i första hand kanske skulle sadla om till så här mitt i livet…
Livet är ju inte slut bara för att man passerar 40 årsstrecket. Det finns mycket kvar att utförska om man bara man vill!

Bara en knapp månad kvar till Påsk och nu har lasset gått och mina tavlor är på väg ner till Skåne med bil. Det känns riktigt bra att ha kommit så här långt med förberedelserna inför Påskens konstutställning och torsdagen 9 april bjuder vi in till konstmingel. Inbjudan kommer snart att både mejlas ut och delas på sociala medier.

I lördags fotade vi bilder på tavlorna och jag fick dem redigerade i dag. Nu ska jag sätta ihop en snygg inbjudan och sen ska du få se tårtbitar av utställningen.

Det börjar dra ihop sig

”Flyttlasset” …

Det börjar dra ihop sig

Ska bli roligt att snart kunna få visa upp mina kreationer på riktigt 🙂

Det börjar dra ihop sig

Kaffe i trapphus i väntan på Samira (min svägerska) som kom och hämtade upp alla tavlor med bil. Så snällt! <3

Det börjar dra ihop sig

Känner mig glad och nöjd med vad jag hittills har lyckats skapa. Ska nu bli spännande att få veta vad andra tycker.