Vi har alla någonting vi tycker är läskigt. Ju äldre man bli desto mer bekväm blir man och desto mindre lockande blir det att kliva utanför bekvämlighetszonen. Det där med adrenlinkick och våghalsiga action-utmaningar hör ungdomen till resonerar man. Men man behöver inte bestiga berg eller kasta sig ut i ett fallskärmshopp för att ta ut svängarna, det kan räcka med att göra någonting man inte brukar våga göra annars som att träna i grupp eller dansa.

Här är det flera som har sagt att de hellre “gömmer” sig i gymmet än att träna tillsammans med andra. Man känner sig tryggare och mindre utsatt i gymmet. Jag kan förstå den grejen …

I går bestämde jag och Mårten oss för att testa AfHo © med Maria Cajdert, en blandning av afrikansk dans och house. Jag har kört en hel del gruppträningspass sedan tidigare och lever med en ouppdaterad självbild som “rytmisk” och “välkoordinerad”. Gårdagen sa någonting helt annat och jag kände mig som Bambi på hal is. Men vad gör väl det? Ibland får man bara lägga prestigen åt sidan och släppa loss! Det behöver inte vara så himla snyggt och perfekt hela tiden.

Jag tycker det är viktigt att man vågar bjuda på sig själv. Det får även andra människor runt omkring att slappna av och trivas i din närvaro.

Varje gång du vågar ta steget utanför den där “tryggvezonen”, vad det än må vara, stort eller smått: Sätta dig i skolbänken på nytt, testa en ny träningsform, åka ensam på träningsresa  eller ge en annan människa en komplimang, växer du några centimeter som människa. Den inre styrka du får genom att upptäcka att du klarar av att göra saker du inte trodde att du kunde, kan ingen ta ifrån dig!

Ibland måste man våga bjuda på sig själv och bara släppa loss!

Ibland måste man våga bjuda på sig själv och bara släppa loss!

Vi dansar hellre än bra ;-)

Vi dansar hellre än bra 😉