Tro på dig själv! Ja försök, hur klyschigt det än kan låta. De flesta borde tro mer på sig själva tycker jag. Jag vet inte om jag har mer självförtroende än någon annan… Oavsett blir jag superglad för alla fina hejarop jag får på sociala medier för mitt skapande. De flesta kommnetarer är söta och värmande. Men en stack ut från de övriga då någon tyckte att jag är ”härlig” för att jag skiter i om någon eventuellt skulle tycka att mina verk är ”dåliga”… Den kommentaren förbryllade mig något… för precis så är det väl med allt man tar sig för tänker jag, vare sig om man målar som jag eller skriver en böcker, håller ett träningspass eller ett föredrag på jobbet … Oberoende av vad man gör behöver man ju tro på sig själv och hoppas på att det man gör ska uppskattas av mottagarna.

Det finns säkert de som tycker att mina verk är skitfula och stör sig på att jag “besudlar” internet med mitt “skit”… Det är logiskt och helt okej att tycka eftersom det finns lika många delade meningar som det finns människor på jorden. Alla kan ju inte gilla samma saker. Men huvudsaken är ju att man själv gillar och står för det man gör? Som småföretagare behöver man ju tro på sig själv och sina egen idéer för att bli framgångsrik. Det är ingen annan som gör det åt en.

Så med det sagt, luften är fri.  Jag ”tvingar” ingen att tycka att det jag gör är bra. Men OM du gör det blir jag glad såklart. <3

Det som är mest utmanande när det kommer till konst är inte att rita en ”fin teckning”… Det som är svårt är att komma på en tillräckligt intressant och modernt kreativt uttryck som många vill ha på väggen (och är beredda att betala för).

Ta porträttmålare som exempel. Du vet de där som målar av folk på gatan … de flesta målar ju jättejättefint men hur inredningssnyggt eller roligt är det att ha ett porträtt på väggen… med en exakt avbildad hund eller en naturtrogen skiss av en pojke? Det är ju inte särskilt kul för andra utom för hundens ägare eller pojkens anhöriga.

Jag gillar att testa olika uttryck och stilar … jag drar gärna åt det barnsligare uttrycket … och inte för att jag gillar barn så himla mycket utan för att jag är rätt barnslig i mig själv. Så vissa av mina bilder (glada söta skuttande kalvar och giraffen i papier mache t.ex.) lämpar sig nog bäst för barnkammaren, medans andra faktiskt har en utvecklingspotential mot det mer inredningssnygga hållet och jag har redan börjat sälja en del, vilket känns superkul! Jag inspireras generellt av djur och natur och jag tror att jag börjar hitta den stil och idéer som kommer prägla mina konstutställningar om ett år.