Det finns fler många sätt att praktisera mindfulness på än de du hör om på yogaklassen eller läser om i hälsomagasinen… eller tar del av på sociala medier. Att stressa av behöver inte innebära att du sitter med korslagda ben och hummar. Det viktigaste är att du hittar något att pyssla med (vad som helst) som tillåter hjärnan att arbeta i sitt eget tempo. I dagens hetsiga samhälle där (vi ständigt är uppkopplade och) informationen fullkomligt väller över oss är det nödvändigt för hjärnan att ibland få pausa. Så när vi skapar, läser en bok eller spelar ett instrument etc. styr vi själva takten och hjärnan målar bilder och bearbetar intryck organiskt.

Många känner sig stressade och långvarig stress kan ge problem som sömnsvårigheter, ångest och utmattningssyndrom … Det finns även kroppsliga symptom som till exempel huvudvärk, magbesvär och värk med mera.
Det är inte så konstigt att vi blir stressade då allting är digitaliserat i dag, hela världen finns ett knapptryck bort, och allting ska värderas och bedömas och tuggas om. Hela systemet gör att vi ständigt är omgivna av mer intryck än vi kan klara av.
Nu när det är januari och löpsedlarna uppmanar oss att kickstarta på alla cylindrar tror jag det är ännu mer viktigt att zooma in… ta en övergripande titt på din vardag, bestäm dig för hur DU vill att den ska se ut. Ändra det som behövs och funkar att ändra på (utan att du ska behöva komplicera livet).
Gör mer av sånt du gillar och som får dig att mår bra som till exempel att umgås med andra, läsa och lyssna på musik, sporta – “whatever floats your boat”.
Och när det kommer till det här med träningsmål och ”nyårsformen”… Har du inte tränats alls fram tills nu (eller på länge) bestäm dig då för att i bästa fall träna en dag i veckan. Och framförallt: var förlåtande mot dig själv.
Det viktigaste är att försöka.
FYI. Jag sålde för övrigt Konatt-tavlan till “Marie” för 500 kr som jag swishade till Djurens Rätt. I dag har jag hämtat den från Crimsons och nu ska jag alldeles strax posta den. Hoppas den kommer bli fin hemma hos Marie.
Det finns många olika sätt att praktisera mindfulness på

Skapandet kräver mod. Det handlar om att våga ta ut svängarna och släppa det “perfekta”. Just nu expermenterar jag med Papeir Mache som jag tror de flesta av oss förknippar med grundskolan?

Det finns många olika sätt att praktisera mindfulness på

Tålamod är också bra att ha… Ofta behöver jag låta tavlan vila för att komma på vad som saknas… Det har jag gjort nu gällande denna med gojorna. Sen, vad som är konst eller inte … det är ju upp till betraktaren.

Det finns många olika sätt att praktisera mindfulness på

Helt ärligt hade jag hoppats på en större insamling men 500 kr är ju ingen obetydlig summa. Hoppas Marie kommer uppskatta tavlan. Det känns viktigaste just nu …