Jag måste bara dela med mig av denna härliga CHOKLADDRÖM! Helt utan laktos, gluten eller raffinerat socker. Funkar lika bra som mellis som till dessert med en lite snyggare uppläggning (än vad jag lyckats åstadkomma här) Tar bara 5 minuter att göra. Hur bra?! 😉

Ingen idé att hålla dig på halster, vi går rakt på ”rödbetan” tycker jag. Du behöver för två personer:

Muggcake

2 mogna bananer

2 ägg

4 msk raw kakao

Topping 

3 dl tinade hallon

I dl Frill

2 tsk osötad jordnötssmör

Gör så här: 

Börja med att tina hallonen i micron på ett defrostprogram. Undvik att överhetta bären.

Mosa bananerna med en gaffel och rör ihop med äggen och kakao. Mixa med en stavmixer för en jämnare smet. Häll upp smeten i två muggar/koppar/skålar och in i micron cirka 2,5 minut. Alltså en mugg i taget.

Garnera med några matskedar Frill. Chokladsmaken eller bursting berries passar bäst till detta. Frill är frysta och mixade bär och frukt i glassform, alltså en fryst krämig konsistens som lätt associeras till glass. Men som är så mycket nyttigare; fiberrikt, mjökfritt och helt utan socker. Funkar lika bra som frukost som till mellis och går att toppa med granola och bär för att göra matigare. Guds gåva till barnfamiljer som jag ser det. Häll bären över ”glassen” och klicka en tesked jordnötssmör för att bryta av – Sött, syrligt och salt blir en spännande smakkombo 🙂 Njut!

En nyttig chokladdröm

Lite för gott för att vara sann! 😉