Det är så himla roligt att kommentarerna har börjat öka på bloggen. Älskar att få feedback på mina inlägg och i synnerhet på dem som jag verkligen lägger ner hjärta och tanke på. Det gör jag naturligtvis på alla, men på olika sätt. Vissa reflektioner känns viktigare än andra att ventilera. Den här veckan har jag skrivit rätt “tunga” bloggar och nu känns det som det är dags att lätta upp stämningen något. Tänkte berätta om ett nytt träningspass jag testade i går.

Blev spontant inbjuden av Polhem PR och Casall till den nyöppnade träningsanläggningen Be:Core på Tulegatan 33 i Vasastan (det finns även en lokal på Östermalm), för att testa ett nytt slags spinningpass BE:CORE CYCLE, inspirerat av Soul Cycle-konceptet från USA. Soul Cycle har du säkert har hört talas om?

Jag är alltid öppen för att testa nya koncept och har sedan länge varit nyfiken på vad Soul Cycle egentligen innebär? Hade uppfattningen att man cyklade i en dunkel spinninglokal till dånade popmusik, den som spelas just nu på toplistorna. Liksom att folk verkligen ansluter sig och blir troende Soul Cycle-fantiker, lite sektkänsla över det hela. Vilket det lätt kan bli inom olika träningsgrupper även här hemma. Ta CrossFit som ett bra exempel: Man springer omkring i sina minishorts, långa strumpor och lever för boxen (sammanhållningen i gruppen) och sina WOD:s.

I den ljusa fräscha receptionen (väldigt New York-isch) blev vi välkomnade av den trevliga ägarinnan Hélène Barkman, Josephine Tagesson från Casall och Elin Tranberg från Polhem PR. Vi var ett litet men trevligt gäng träningsbloggare som fick drar på oss specialdesignade cykelskor och låsa in våra träningsbagar i skåp med kodlås i omklädningsrummet.

Dunkelt? Ja! Poppande musk? Det med! Så långt hade jag förstått rätt. Casall-ambassdörern Carolina Lopez var fullblodsproffset som höll i passet. På cykelstyret låg det ett par hantlar, handduk och en vattenflaska. Eftersom att vi blev något sena i starten drog hon igång passet och tempot direkt. Jag hade uppskattat att få passet förklarat för mig innan vi spann loss för fulla muggar men alla är instruktörer har olika idéer. De följande 50 minuterna utgjordes av en jäkla massa tempoväxlingar med olika motstånd och pepp. Under en låt släppte vi styret helt och tränade överkroppen med hantlarna. Det kanske inte var det mest effektivaste jag sysslat med men det var en skönt att få använda armarna som omväxling (ibland kanske det inte behöver vara så jäkla effektivt hela tiden utan bara kul?) Helkroppsträning  –  högintensiv cykling i grupp där man tränar kondition och hela kroppen jämfört med vanlig spinning där du bara cyklar. Det är vad Be:Core Cycle och Soul Cycle går ut på!

Efter passet fick vi en grön smoothie och den fina blingiga Casall-flaskan fick vi behålla. Jag kommer absolut att testa cyklingen igen och är även otroligt taggad på att testa Be:core Barre och Megaformer. Redan nästa vecka faktiskt. Jag har förstått på andra (bland annat Victoria Secret-modellerna) att Megaformer är exakt vad man ska syssla med om man vill ha slanka, starka och långa muskler. Och det vill man ju som tjej eller hur?! 😉

Mer om det nästa vecka som sagt, tills dess önskar jag dig en riktigt trevlig och skön fredag och helg.

Tyvärr är det svårt att ta bra bloggbilder i en mörk lokal så jag beklagar den dåliga kvalitén.

Starka brudar på sina vita springare.

Få starka ben till sommaren – det här är träningen det pratas om!

Dagens stjärna

Dagens stjärna Carolina (tv) och supertrevliga Josephine från Casall.

Inte "årets bild" på mig direkt men ett bevis på att jag var där och svettades tillsammans med de andra.

Inte “årets bild” på mig direkt men ett bevis på att jag var där och svettades tillsammans med de andra. Alla mina träningskläder ligger fortfrande i tvätten efter Thailand och fick på mig, i all hast,  ett par gamla Casallkläder från “kriget” och jag inser när jag ser bilden, att det har gjort sitt. Det är hög tid att köpa nytt och låta dessa vila i frid. 😉

Ser fram mot att få testa supermodellernas träningsform – Megaformer.

Ser fram mot att få testa supermodellernas träningsform – Megaformer.