Alla har vi väl en sång vi gillar extra mycket och kanske delar med någon. Jag inspireras av idén att kunna visualisera flera kreativa uttryck i konsten och förena musik med måleri och skulptur. Därför har jag skapat dessa musikaliska skulpturala vinylblommor, tillverkade av samlingsalbum utav en av mina genom tiderna artistfavoriter Sting. Färgglada rustika verk som kan ges bort som uppvaktning eller kanske pryda väggen i hotellbaren med hållbarhetstänk?

I mitt skapande tycker jag om att ta vara på tillgångar som redan finns som exempelvis tidningspapper och avtackade böcker (som gjort sitt), gamla vinylskivor och träskivor, befintligt material som andra slängt på tippen och på så vis blåsa nytt liv i detta på nytt och omvandla till konst. Också för att påvisa att någonting som är gammalt inte behöver ha tappat sitt värde. Den tanken kan man ju överföra på flera områden i samhället med tanke på det ungdomsfokus som råder i dag. Och med tanke på hur världen ser ut känns det viktigt att tänka i alla led i ett återvinningsperspektiv.

Dessa tavlor är 60 x 6o cm men kan naturligtvis produceras i mindre skala.

Säg det med en sång?

”Fields av gold” är en av mina absoluta musikfavoriter och även namnet på den här ”påskliljan”.

 

Säg det med en sång?

”Fragile”, är en an annan låtfavorit från Sting och därför har denna ”blåsippa” fått heta det. Låttexten passa också in på dessa kristider och på hur sårbara vi är när någonting som Corona händer.

Säg det med en sång?