Kalla mig “våghalsig” om du vill, men jag har bestämt mig för att arrangera mitt första egna vernissage! Ett beslut som känns så rätt i magen och utställningen kommer att äga rum först någongång under våren 2021. Och då jag har rötterna i Skåne har jag som målsättning att ställa ut både i Ystadområdet och hemma i Stockholm. Exakt vilka locations vet jag inte i nuläget.

I skrivandets stund befinner jag mig i ett tidigt stadie i processen där jag efter ett långt uppehåll på ca 8 år börjat testa mig fram igen för att återuppta tekniken och flowet samt att hitta min egen signaturstil.
Det vill säga det unika kreativa uttryck som i framtiden kommer känneteckna och särskilja mina tavlor från andra konstnärers verk.

För att täcka upp ett helt vernissage som ensam konstnär behöver man producera någonstans mellan 30-50 tavlor vilket kommer innebära MASSOR av “egentid” framför duken. Det är ett omfattande projekt med andra ord och jag kommer behöva prioritera min tid minutiöst för att ro i hamn detta.

Det är inte heller gratis att producera konst (om man nu som amatörkonstnär får kalla sina egna skapelser för ”konst”?) och under det här året kommer klädkontot (även om jag mest shoppar secondhand) ersättas av hobbymaterial. Man får helt enkelt prioritera i alla led för att ta sig råd med ett sådant här mastigt men roligt projekt.

Under det här året kommer du kunna följa min resa både här på bloggen och på Instagram @malin_nylen och jag kommer dela med mig av mina idéer och tekniker som jag efterhand kommer på och utvecklar. (Som till exempel när jag kom på att man kan snabbtorka papier mache i torkskåpet – vilket var en ovärderlig snilleblixt, haha!) Och om du ser någonting du gillar får du gärna hojta till, ingen blir gladare än jag för hejarop! <3

Följ mig på vägen mot mitt första egna vernissage!

Status för min vask just nu.

Följ mig på vägen mot mitt första egna vernissage!

Papier mache-fjärilar på en bakplåt.

Följ mig på vägen mot mitt första egna vernissage!

Lyckan när jag kom på att man kunde snabbtorka papier mache i torkskåpet!