Som jag skrev i föregående inlägg har jag varit flitig på att ta massage. Nästan att massagen har blivit “det nya träna” under semestern. Massage är bra för kroppen (reducerar slaggprodukter, mjukgör muskler och procucerar välbefinnande hormon) men allt som går till överdrift är inte bra. Hade hiskeligt ont i kroppen i natt efter massagen och svårt att sova. Gjorde bort mig och “råkade” äta mentos mitt i natten, blev sockerkickad och kunde ännu mindre sova.

Föga intressant när man tror att man beställer en skön entimmes “rygg & nackmassage” och du finner dig själv 10 minuter senare ihoptryckt på britsen i fosterställningposition (bitandes i kudden) och massösen armbågar ilsket din rumpa. Men det är inte där det gör mest ont, snarare axlarna och skulderblandspartiet.

Undrar om hon tänkte att “hehe, den här farang-bjässen ska jag klämma till riktigt ordentligt?” Eller är det helt enkelt så att jag är för cool? Ligger där på massagebritsen och anstränger mig för att inte skrika eller ens röra en min. Ju mindre man kvider, desto hårdare? Och ju mindre solbränd en turist är, desto mer grön curry i soppan? Och som att man inte bör borsta tänderna med “shawing cream” (allt som heter “cream” och är förpackat i en liten vit tub är inte tandkräm) … Eller som att man inte bör trycka på “start” på tankomaten förrän munstycket är tryggt infört i hålet på mopedtanken (för att undvika att drivmedelt kommer utanför) Kanske är det sådana där oskrivna turistlagar som man bara borde fatta. Alla utom jag.

Eller så trodde de kanske att massagen dag ett och dag två inte var tillräckligt hård eftersom jag kommer dit igen dag tre för ännu en tvåtimmarsmassage, vad vet jag? Ont har jag i allafall. Så pass ont att jag fick ta alvedon i natt. Nu tänker jag gå ner till frukostbuffén, den sista för den här gången i Phuket, och moffla american pancaces. Höjdpunkten på dagen!

För mycket massage, risky business!

Att trycka på startknappen innan du satt munstycket i mopedtanken är ingen jättebra idé. Men testa vet ja!? 😉

För mycket massage, risky business!

Allt som smakar mint är inte (sockerfri) halspastill. Känner att min plan om att gå ner några kilon går bra. 😉

För mycket massage, risky business!

Alla vägar bär till …

För mycket massage, risky business!

“Tortyrkammaren” …

För mycket massage, risky business!

Får ta ambulanshjälp av den här välvilliga killen.