Det är mycket att tänka på inför att man ska ställa ut sina verk för första gången och för mig är det viktigt att allt känns genomtänkt och snyggt paketerat hela vägen – från ax till limpa.

Bara det här med hur man hänger tavlor snyggt känns utmanande tycker jag. Paketering är verkligen A och O. Med en snygg inramning kan du få billigt att se dyrt ut och vice versa. Ta de nya Gina Tricot-butikerna i Stockholm City som ett bra exempel. När du går in i de nya ljusa fräscha konceptbutikerna där kläderna hänger luftigt på snygga påkostade galgar får du känslan av att gå in i en lyxig märkesbutik. På motsatt sätt kan du rasera intrycket av ett modemärke – även om det är dyrt så känns det billigt om kläderna ligger slarvigt vikta på hyllorna.

Med andra ord är det paketeringen av mitt Påsk-vernissage jag tänker satsa på och i morgon lördag ska vi proffsfotografera några av de verk som jag gillar bäst på Volvo Studio. I dag ska jag även investera i ett litet bordsstaffli som jag kan fotografera de små tavlorna på.

Planen är att både använda bilderna till en look book men även till marknadsföringsmaterial så väl som online och flyers. Faktiskt ska man inte underskatta det anloga utförandet i sin marknadsföring… Med tanke på allt brus i dag och hur snabbt ett inlägg blir aktuellt i feeden tror jag att traditionell annonsering som bordspratare, flyers och affischering är på väg tillbaka större igen. Det allra bästa stället att annonsera är på offentliga toaletter. För hur tråkigt har du inte när du sitter där, man läser ju allt man kommer över i ens blickfång, haha.

Förberedelserna inför konstutställningen i Skåne i Påsk

Blänkare från bokturnén med min bok Muskler av Plysch och min fina rollup som definitivt gjorde så att boken fick bättre synlighet.

Förberedelserna inför konstutställningen i Skåne i Påsk

Inför och under Mårtens föreläsningsturné förra våren affischerade jag i citykärnan i de olika städerna (där jag kom åt och upplevde att det behövdes) som till exempel i Ystad.

Förberedelserna inför konstutställningen i Skåne i Påsk

Och även i Malmö även om jag tvivlar på att det gav något reultat alls av att affischera där. Gissar att de revs ner lika snabbt som de kom upp.

Konstutställningen  kommer att äga rum på Österlén och jag planerar att vara på plats från torsdag till söndag (8-12 april) under Konstvandringsveckan och på torsdagen kommer vi bjuda in till ett trevligt VIP-mingel och om du bor i Skåne och vill komma går det bra att antingen mejla mig (hej@malinnylen.com) eller så kan du skriva upp dig på en lista som inom kort kommer finnas tillgänglig här på bloggen. Naturligtvis kommer du även få reda på exakt plats och tid, men jag vill hålla på det tills inbjudan med bilder och info är klar.

Med andra ord kommer du som är intresserad att komma på mina vernissager kunna skriva upp dig på en lista (en för Stockholm och en för Skåne) så du kan försäkra dig om att få inbjudan. Listorna håller i skrivandets stund på att skapas. Senast i början nästa vecka kommer det finnas tillgängliga.