Nu när hösten dragit igång blir det naturligt mer möten och kompisaktiviteter. Jag som sitter hemma och jobbar just nu (och gjort en tid) behöver införa mer vardagsmotion i mitt liv. Även om jag tränar i stort sett varje dag sitter jag väääääldigt många timmar framför datorn. Jag sitter fler timmar på rumpan än jag sover per natt. Sjukt när man tänker efter …

Det är faktiskt inte OKEJ att sitta så mycket som vi gör.

Ta mig som ett talande exempel: Min ambition inför sommaren var att gå ner några kilon i vikt, istället har jag gått upp! För att jag just har suttit för mycket framför datorn.

Inte för att det är “jordens undergång” på något vis med några pluskilon kring midjan, men DET var inte vad jag hade tänkt mig … Så istället för att fortsätta skämta bort mitt stigande missnöje med Bridget Jones-metaforer tänker jag göra någonting åt saken.

Men det är ju inte bara det där med vikten. Jag känner mig inte heller så utvilad och alert som jag skulle vilja känna mig efter en lång sommar. Humöret är upp och ner och energin vacklar från dag till dag. Det tänker jag inte acceptera!

Därför har jag börjat promenera på mina möten och kompisdejter, så kallade walk n´talks. Man pratar så mycket bättre när man rör på sig samtidigt. Du blir så mycket mer uppåt, avspänd och kreativ när hjärnan syresätts och frigör må bra-hormoner. Vet att bland annat Steve Jobs gillade att promenera under sina möten.

Promenadmöten eller  ett träningspass är ett superbra upplägg som jag rekommenderar till alla, anpassat efter väder och tillfälle naturligtvis. Beror  ju lite på vilket möte du ska ha. Svårt att hålla en dragare som kräver teknik inför stor publik i elljusspåret. 😉

Minska på stillasittandet och bli mer kreativ genom att promenera under mötet

Kompisdejtade Årstaviken runt igår med Josefine och lilla Abbe tre månader gammal. Vi höll bra tempo med korta pauser för amning och peptalk. Sötaste Söderkisen i stan. Med lite fantasi hade han kunnat varit min, addera oliv hy och svart hår …

Minska på stillasittandet och bli mer kreativ genom att promenera under mötet

Minska på stillasittandet och bli mer kreativ genom att promenera under mötet

Älskar Stockholm på sommaren.

Minska på stillasittandet och bli mer kreativ genom att promenera under mötet

Jag och Josefine klickade på en träningsresa för ett tag sedan. En riktig toppentjej som jag tycker väldigt mycket om. Dessutom en välanlitad dietist och duktig föreläsare med glimten i ögat.

Lyssna på detta! (Sitt mindre och lev smartare)