Jag och Mårten ska göra ett gemensamt kreativt projekt som förenar svensk natur, foto och bild. I fredags tog vi bilen till Järvsö som en av våra första favoritplatser att dokumentera på Sverigekartan.

“För vem och i vilket syfte?”, kanske du undrar då. Jo så här är det, vi har under en tid pratat om att göra ett gemensamt projekt… Dels vill vi uppmärksamma kopplingen mellan kreativitet och hälsa, men även lyfta svenska pärlor och visa dem från deras bästa sida. Vårt samarbete kommer bli ett inslag i mina konstutställningar våren 2021 och jag ska inte avslöja för mycket om våra idéer ännu, men jag tror att detta kommer bli super och naturligtvis kommer du som läser bloggen att bli inbjuden till detta.

Järvsö – lugnet och äventyret i ett (“litet semestermål”)

För att återanknyta till rubriken och vykortsvackra platser – har du någon gång besökt Järvsö? Den lilla skidorten Järvsö i Hälsingland är fantastiskt härligt, även på sommaren. Om du är sugen på en helg eller vecka i natursköna Järvsö, då ska du spana in Erika och Dans mysiga stuga Backnära (med två sovrum och 4 bäddar) som av namnet att döma ligger jättenära skidbacken och där många cyklar downhill på sommaren. Men för den som inte gillar adrenalinkittlande utförcykling finns det många fina anpassade cykelleder (för hela familjen). Att börja dagen med yoga (eller stretcha efter löprundan) på den stora ljusa (instavänliga) terrassen kan få det mesta att blekna i jämförelse. Bara ett stenkast från Backnära finns ett pittoreskt bageri som gör det möjligt att äta nybakat varje morgon. Även om det ännu inte är badsäsong hann vi spana in de fina sandstränderna och kan konstatera att det verkligen finns allt man behöver på nära håll för en lyckad semester året om. Det enda negativa jag kan komma på med Helsingland på sommaren är väl myggen i så fall …

Alltså tänk vad bara ett dygns äventyr kan göra mycket för humöret! Jag kände mig rätt låg innan vi åkte men efter en massa Hälsingeluft och bergsäventyr samt supertrevligt sällskap och gästvänlighet hos Erika och Dan, känner jag mig så mycket mer positv nu och redo för kommande arbetsvecka. Järvsö levererade ännu en gång, tack för det!

Fotoresa till vykortsvackra Järvsö

Att jag och Mårten gör gemensamt konstprojekt känns superkul tycker jag.

Fotoresa till Järvsö

Så här i Corontider när man aktar sig för allt och alla passade vi på att även akta oss från Järvstupet.

Fotoresa till Järvsö

Mårten fångar ögonblicket.

Fotoresa till Järvsö

Hur vackert som helst!

Fotoresa till Järvsö

“Fräcka fyran” på skogäventyr!

Fotoresa till Järvsö

Fika i solen på terassen innan vi körde vidare till Västerås för att säga hej till pappa som jag inte träffat sedan mitten av mars.

Fotoresa till Järvsö

Erika och Dans whippet Monty.

Fotoresa till Järvsö

Utomhusfika med fina pappa <3 Enligt folkhälsomyndighetens rekommendationer ska man inte susa runt i Sverige nu… (och definitivt inte utsätta riskgrupp för eventuell smitta) men om man är frisk och reser ansvarsfullt (kör bil) och håller behörigt avstånd vart man än kommer så ska det ju vara lugnt enligt Tegnell.