I morse vaknade jag 04.45 och bestämde mig för (en timme senare) att stiga upp och göra mitt bästa för att rocka den här dan. Började dagen med lite protein i magen och ett löppass med efterföljande stretch. Har känt mig sjukt opepp (kan du tänka dig?! 😉 den senaste veckan och under de första 10 minuterna på löpbandet lyssnade jag på ”Workout Motivational” på repeat. Ett cirka fem minuters peptalk med en tysk mansröst som sammanfattar alla klichéer du kan tänka dig, som ”wake up with determination, go to bed with satisfaction”, you are a winner! You are a winner! Go, go, go!!!”  Hur töntigt det än kanske kan låta, kände jag mig faktiskt lite mer som en vinnare efter min morgonrutin. Det man matar hjärnan med blir också ens sanning.

 

Lite senare på förmiddagen var det dags med långpromenad tillsammans med fyrabarnsmamman Jenny Rosengren (”Life by Jenny”), toppbloggare på den nystartade portalen Womsa.se. Men Jenny är så mycket mer än mamma och bloggare för mig. Hon är den enda riktiga barndomskompis jag har kvar. Vi har känt varandra ända sedan förskoleåldern och var riktiga bästisar under hela grundskolan, ända tills Jenny flyttade till USA någon gång i högstadiet. Jag, Jenny och ”Eva”, vår tredje kumpan, var som Knatte, Fnatte och Tjatte – vi föjdes åt i vått och torrt.

Det är verkligen superkul tycker jag att vi fortfarande håller kontakten (om än så sporadiskt) efter alla dessa år. Och nu är vi 42, hur gick det till?!

Kan fortfarande se Jenny framför mig som sju år med buslugg, fräknar och tandglugg. Och hon var en hejare på sport och fotboll. Själv är jag konstfilosofen som kämpat hela livet för att bli någon form av atlet. Istället för bara ge mig hän till min rätta natur. ”Hurra.” Vem försöker jag lura? Mårten springer ju till och med om mig baklänges. Har du sett filmen på min Instagram? Han är ju förvisso skapligt snabb. Men ändå. ”Ge upp”, liksom, haha!

Det blev en tvåtimmarspromenad om livet och karriär (Jennys nya tjänst som biträdande rektor och förskolechef) , semesterliv, livsval, gäddhäng och ”tantfläbbet” i midjan (som verkar kommit för att stanna) träning, hormoner och det här med att bli äldre. Det där med att man fortfarande känner sig som den man alltid varit, men sakta och säkert börjar se någon annan i spegeln. Kroppen man tagit för given börjar säga ifrån. Åren kommer i kapp. En ny och underlig känsla det där. För bara fyra år sedan var jag oövervinnerlig tyckte jag. Nu kan den känslan pendla kraftigt från dag till dag. Mänskligt antar jag? Det ska tydligen finnas en tjusning med att åldras. Säkert. Jag har bara inte upptäckt den ännu.

Jenny tycker att jag är ”goofy” och att jag alltid gör henne glad när vi ses. Vilken komplimang, det sistnämnda, jag tackar.  Frågade Mårten vad ”goofy” betyder för honom? ”Att man är lite borta i huvudet”, svarade han. Hmmm … Det kändes ju inte särskilt kul om Jenny gått omkring hela livet och tyckt att jag (Fnatte) varit borta i huvudet? Googlade och fick fram synonymer som ”tokig” och ”galen”. Ja, hellre lite härligt crazy  än ”lost in the pancake”.

Messade Jenny och frågade och hennes beskrivning av ”goofy” (som att man är tokig, knasig, rolig och sprallig) var mycket trevligare än Mårtens. Puh 😉 Jag är gärna goofy! ”Hej, jag heter Malin och jag är goofy.”

Just nu regnar det jättemycket. Hurra! har väntat på det här regnet hela dan. Vilket högryck vi har här i Sommarsverige!

Har förmodligen sommarens vitaste ben. Bländade folk i dag i motionsspåret med mina blåvita spiror i blåbärsblå shorts.

Har förmodligen sommarens vitaste ben. Bländade folk i dag i motionsspåret med mina vaniljpucksvita spiror i blåbärsblå shorts. ”Läckert.” Yup.

Två sportiga, kavata 42-taggare i elljusspåret. Fult övertygade om att alla runtomkring oss åldras, utom just vi två. Åsa Hellberg, får vi vara huvudpersoner i din nästa roman? :-)

Två sportiga och klämmiga kepsbeprydda 42-taggare (krutgummor) i motionsspåret. Fullt övertygade om att alla runtomkring oss åldras, utom just vi två. Åsa Hellberg, får vi vara huvudpersoner i din nästa roman? 🙂

 

Lax och potatis, bästa sommarlunchen! Visste du att potatis och i synnerhet SÖTPOTATIS är ett fantastiskt ungdomsbevarande livsmedel? Sötpotatisen innehåller vitamin C- och E, vilka arbetar i synergi att motverka rynkor och bevara ögonen och minnet. Vild lax är fullspäckad med Omega-3-fettsyror som är kända för sina "anti-tanti-egenskaper".

Lax och potatis, bästa sommarlunchen! Visste du att potatis och i synnerhet SÖTPOTATIS är ett fantastiskt ungdomsbevarande livsmedel? Sötpotatisen innehåller vitamin C- och E, vilka arbetar i synergi att motverka rynkor och bevara ögonen och minnet. Vild lax är fullspäckad med Omega-3-fettsyror som är kända för sina ”anti-tanti-egenskaper”.