Igår var det dags för den årliga CHIC-galan (eller CHICest Party som det numera kallas) på Heymarket (Scandic). Tror att många med mig, var nyfikna på hur CHIC-galan skulle leva vidare utan Charlotta Flinkenberg. Inget ont om den nya chefredaktören, men CHIC-galan ÄR Charlotta. På varenda gala, sedan fyra-fem år tillbaka (eller hur länge den har pågått?) har den glamourösa och excentriska mediekvinnan Charlotta varit den självklara medelpunkten och hostat galan från scenen på Berns salonger.

Med det nya chefredaktörsbytet, sedan snart ett år tillbaka nu, kom en ny layout och en ny redaktion. Magasinets styrka, att mixa budget med lyx och färgstarka modereportage för vanliga kvinnor (och vanliga plånböcker)  fortsätter leva vidare men i en annan tappning. Det nya ansiktet är ”mer rätt i målgruppen”, var det någon (CHIC-person) som sa? Min personliga uppfattning om den nya redaktören Caroline Sandström är att hon är en proffsig, laidback Göteborska med båda fötterna på jorden. Känns inte heller som att hon har det där galna bekräftelsebehovet som många andra i mediebranschen drivs av …  Den nya CHIC handlar inte om henne som person, utan om hennes passion – mode. Kanske kan jag tycka att det nya magasinet känns lite mindre spetsigt och lite som ett i mängden tidningshyllan. Vad är skillnaden (bortsett från budgetfynden) mellan CHIC och till exempel Styleby? Var är udden undrar jag? Eller så är det jag som inte fattar mode, vad vet jag?

Galan i går var generös, folktät och svettig. Alldeles FÖR varmt. Och kanske mer CHIC-mingel än gala? Eller så är det just vad CHICest Party är. Ett helt nytt upplägg: Arrangemanget var betydligt mer nertonat med en scen på golvnivå med ståplats för alla. På ett sätt bättre då det inte blir lika mycket VI (VIP) och NI (sålda CHIC-läsarbiljetter) Mer folkligt helt enkelt. Det var positivt kan jag tycka, utifrån läsarkretsens perspektiv. Dock saknade festen struktur och den uppstyrning som fanns förrut. Programmet kändes luddigt och ingen visste vad som skulle komma härnäst. Men där det finns hjärterum, finns det stjärterum, och på det hela taget hade vi en jättetrevlig kväll. Tack CHIC, Caroline och Heymarket för en kanonkväll och en fin goodiebag!

Gala, glitter och ... leopard

”Askungen-problem.” Vilken sko att välja? Valde leopard till min khakigröna ”pyjamas”. Vilket visade sig vara ett bra val. Första gången som jag fick en komplimang för min klädsel på en kändisfest. (Tack Ida för peppen.)

Gala, glitter och ... leopard

I min bok ”Muskler av plysch” driver jag med bekräftelsebehov och ytliga kändisfester där vad du är aktuell med är viktigare än vem du är som person.

Gala, glitter och ... leopard

Heymarket by Scandic är det senaste tillskottet i Scandickedjan.

Den vita var god.

Den vita var god.

Två premiärrävar på gala.

Två premiärrävar på gala.

Drottningen av rap. Linda Pira.

Drottningen av rap. Linda Pira.

Tack

Tack för en rolig kväll!