Hello snöblandat äckelslask, “härliga torsdag”.  “Whiiie”. Nu är jag jävligt trött på det här skitvädret. Precis som jag antar att även du är? Men det finns ingenting produktivt att “vara arga tanten”… Du vet tvättstugepolisen sätter upp ilskna lappar när folk tagit fel på tiden eller “glömt” rensa bort ludd i torktumlaren …  Bitterkärringen som bufflas i kön och kastar sig efter “klossen” (?) för att markera sin plats på kassabandet. Det missunnsamma surkartet som lägger näsan i blöt i andras liv och snackar skit … Klagar på vardagen …  att “ingenting händer ” … Gnäller över att “ingen hör av sig” … (konstigt, haha)  Att “alla andra får” (utom hon) Klagar på vädret …  Höjdpunkten på dagen är morgonkaffet innan frukost, favoritsåpan klocka tre … Eller när hon klickar hem “något” extra billigt på nätet. Då är lyckan stor i stugan. I fem minuter. Sen känns det lika tröstlöst igen.

Glöm inte att leva

“Välkommen till min misär”. Den som vill kompisdejta “arga tanten” räcker upp en hand?

Den där tanten vill man ju inte bli, eller hur? “Jag kommer aldrig att bli den där tanten!” Du tror på dig själv i samma ögonblick de små välformulerade orden lämnar tanken. Men precis som bikinisäsongen är närmare än vad du tror … Kan den där vedervärdiga surkärringen blomma ut kvickare än vad du anar. Om du inte ser upp (om du blir bitter och olycklig nog)

Att vara “tant” har inte med ålder att göra. Att vara tant har med ATTITYD att göra. Du kan vara en FULLBLODSTANT vid 25! Det är fullt möjligt.

Det gäller att fylla det lilla sketna korta liv du har fått med så mycket meningsfullt som möjligt. Inte jobba för mycket. Försöka åtminstone att leva i nuet. Och omge dig med människor som ser ditt värde och gör dig glad – inte tvärtom. Du som inte hann iväg till Pressbyrån igår för att köpa SvD kan läsa artikeln på nätet. www.kvinnorshalsa.se