Jag och Mårten har nyligen kommit hem efter en vecka i Phuket, Thailand. Bortsett från den långa flygresan på 11 timmar finns det inte mycket som slår “paketupplägget” med sol, god mat, massage (nästan varje dag) och thaiboxning. Och även om den svenska kronan är svag, är det fortfarande billigt att äta och leva i Thailand jämfört med hemma och resmål i Europa.

Väder och vind

Den här gången var det regnperiod i Thailand och det störtregnade samma dag som vi kom ner. Det var riktigt risigt väder ett par dagar men sen sprack det upp och det var soligt resten av tiden. Naturligtvis är det betydligt billigare att resa till Thailand under lågsäsongen men det är ju en risk man tar gällande vädret.
Vi bodde på ett lyxigt boutiqe hotell som heter Serenity Resort & Residences i sydöstra Phuket som ligger cirka 90 minuter med taxi från flygplatsen (nu räknar jag med restiden det tar med bilköer mm)
Serenity Resort & Residence är ett otroligt fint och trevligt hotell som jag gärna rekommenderar vidare. Vi bodde i en stor och fräsch takvåning med eget soldäck. Tyvärr brände vi oss i början av resan (då vi inte hände med i skiftningen från jättemolnigt till sol) så vi fick vackert finna oss i att ta det lugnt med solandet. Vi är ändå inga “solkatter” med självändamålet att komma hem bruna som pepparkakor. Tycker det känns rätt omodernt att ligga och pressa i en solstol med den vetskap man har i dag om riskerna med sol.

Godbitar av Phuket

Dag 1 … eller 2? Utsikten från vår balkong.

Maten

Alla har vi väl testat god eller mindre god thaimat? Vi har fastnat för ett ställe som heter MAMA SEA FOOD som ligger vid Kata beach. De är supertrevliga och serverar jättegod, prisvärd mat och underbara kokosnötsshakes. Kyckling med cashewnötter är en stående favorit. Men om du tröttnar på thaimaten finns det bra ställen som till exempel PURE ENERGY som serverar fräsch “fitnessmat”, vilket kan vara gott som omväxling.

Godbitar av Phuket

Middag på Mama Sea food … lyxshake de luxe!

Godbitar av Phuket

Fitnessmat på Pure Energy. Här kycklingburgare med mangosmoothie.

Träningen

Mårten har tränat kampsport hela sitt liv och alltid när han är i Thailand tränar han thaiboxning. Jag har testat det lite förut men det här var första gången jag testade med instruktör i Thailand. Vi tränade med en instruktör som heter Sid på ett ställe som heter AKA THAILAND som erbjuder Muay Thai, MMA och gym. Däremellan tränade jag med Mårten som förklarade de olika teknikerna på ett mer grundligt och pedagogiskt sätt. Det är ju fantastiskt fördelaktigt att vara gift sin egna coach.

Godbitar av Phuket

Träning med Sid. Jag är nybörjare men thaiboxning är en kul och omväxlande träningsform. Det blir aldrig enformigt eller tråkigt.

 

Återhämtningen

Att investera i återhämtning och massage när du är i Thailand är något som jag verkligen rekommenderar. Jag “brukar” gå till ett ställe i Phuket som heter RUNGAROON MASSAGE och till en kvinna som heter JOOM. Om du gillar hård massage som jag gör, är det henne du ska gå till!
Jag testade att göra en manikyr (hos en annan av tjejerna) men den blev jag inte nöjd med så med den besvikelsen i ryggsäcken så är det massagen hos Joom du ska satsa på. Och kom ihåg att välja “oil massage”, om du vill att massagen ska påminna om den vi har i Sverige.

Godbitar av Phuket

Massagen som Joom ger är förstklassig!

Godbitar av Phuket

Naglarna blev sådär. Syns inte så bra på den här bilden dock.

Det var lite om mina upplevelser och stammisställen i Phuket. Jag har nog varit där 6-7 tillfällen, på olika delar/ställen och under olika omständigheter i livet. Nu är det inte världens mest klimatvänligaste sak att rekommendera, dvs att flyga till olika världsdelar (eller att flyga alls) Det är naturligtvis ingen godtagbar ursäkt men för min del var det väldigt länge sedan (med undantag för träningsresor) som jag reste på det här sättet. Måste man flyga får man se till att klimatkompensera (HÄR) eller kompensera på annat sätt. Flygen är ju bara en av alla de miljöbovar som finns. Ta bara klädindustrin som ett exempel!

Just nu befinner jag mig nere i Nybrostrand för att hämta hem Nitro (hunden) som varit hos mamma över sommaren då vi har rest och jobbat. Ska bli så himla mysigt att få hem honom. Även om hundägarskapet innebär en hel del planering och kompromissande skulle jag aldrig vilja byta ut den livsstilen mot något.

Godbitar av Phuket

Myser med “lilleman” i solen nere i Skåne. Hur trevligt det än är i Thailand finns det inte mycket som slår Österlén på sommaren, enligt mitt tycke alltså.