Nu lanserar Proteingröt #grötutmaningen som är en challenge som inspirerar svenska folket till lek och rörelse. Initiativtagarna bakom utmaningen vill få fler att upptäcka hur enkelt och roligt det kan vara att aktivera sig tillsammans. ”Aktivitet” behöver inte handla om hårdträning på gym eller att flåsa sig blå i motionsspåret, snarare att komma upp ur soffan och få tummen ur. Och att skapa kvalitetstid tillsammans.

Eftersom Proteingröt erbjuder en snabb frukost som endast tar 3 minuter att göra i mikrovågsugnen, går utmaningen ut på att ”snabbast tid vinner”. Men eftersom gröten är för ALLA åldrar kan man även få stilpoäng. Eller poäng för charmigaste insats. Eller tilldelas ”starkt kämpat-poäng”. Och poäng för bäst inlevelse.
Momentet i grötutmaningen går ut på att balansera en Proteingrötpåse på pannan och lägga sig ner och resa sig upp igen. Utan att tappa påsen. Det här är en klassiker som gjorts på gympatimmen av generationer, en övning som aktiviterar hela kroppen och i synnerhet både koordination, balans och flås. Det bästa med Grötutmaningen är att den är så enkel att göra och passar de flesta.
Övningen är rolig att göra tillsammans och varför inte utmana varandra i lag!

#Grötutmaningen
– gör så här för att tävla:

Tävlingsregler: Posta en film på IG-story när du gör #grötutmaningen och tagga @proteingrotse och 3 kompisar du vill utmana. Proteingröt lovar att reposta samtliga grötutmanare på IG-story.
OBS! För att bidraget ska vara giltigt behöver du göra den med Proteingröts påsar.
Då och då kommer teamet bakom Proteingröt att kora någon som har gjort en extra imponerande insats. Den personen kommer få ett fint överraskningspris. Just nu regerar malmötjejen och wellnescoachen Sofia Olofsson med den imponerande tiden 1,69 sekunder.
Kanske blir det du som blir nästa Grötmästare/mästarinna!
Stort lycka till!
Läs mer Om Proteingröt
#grotutmaningen inspirerar till lek och rorelse