Det är ett pussel att få ihop träningen med allt annat som ska hinnas med. Vissa dagar hinner man helt enkelt inte ta sig till gymmet. Men träningen behöver inte bli lidande för det, och man kan faktiskt få ihop ett bra träningspass i hemmet. Tack vare den stora hälso- och träningsrörelsen som har uppstått på nätet finns det flera bra träningsappar som fungerar till de flesta mobiler. Jag har valt att lista mina fyra favoriter.
Foto. Shutterstock

Grymma träningsappar till mobilen

1. Seven – 7 minute workout training challenge

Den här appen passar de med ett hektiskt schema och som gillar högintensiv träning. Passen är 7 minuter långa, men mycket intensiva, och man går med i en utmaning där man ska träna i –
7 minuter varje dag i 7 månader. Man får högst missa tre pass varje månad, annars förlorar man utmaningen.

2. Runkeeper

Det här är en av de kändaste, och faktiskt en av de äldsta träningsapparna. Appen är utvecklad för flera olika träningsformer och läser av alltifrån hur långt du exempelvis springer eller cyklar, hur många kalorier du gör av med, din puls etc. Man kan skapa egna träningsplaner eller delta i färdiga planer, och man kan utmana sina vänner i olika utmaningar. Appen finns både gratis och som betalversion.

3. Nike Training Club

Det här är en allsidig och väldigt pedagogisk app. Det finns flera pass som fokuserar på allt från styrka och uthållighet till balans och yoga. Alla pass finns med video, och tydliga bilder, och nästan alla pass är på svenska. Nivåerna varierar från enkel till avancerad. Här kan man även välja vilken muskelgrupp man vill fokusera på.

4. Daily Yoga

Yoga går jättebra att utöva hemma, men man bör ha gått på några pass med en instruktör innan man ger sig på de svåraste övningarna. Daily Yoga finns både som gratis- och betalversion, där den sistnämnda passar erfarna ”yogisar”, och man får dagligen förslag på nya yogapass.

Grymma träningsappar till mobilen

Foto. Shutterstock

Nöje såväl som nytta

Våra mobiler är sannerligen bra uppfinningar. Jag har tidigare skrivit om hur viktigt det är att varva ned efter träningen, och detta kan man också ta hjälp av mobilen till. Efter ett hårt träningspass kan det vara guld värt att vila upp sig till ett Netflix-avsnitt eller spela något av favoritspelen. Utbudet av online spel fylls ständigt på och det finns spelautomater och bordsspel i alla möjliga teman, läs mer här. Där får du samtidigt veta mer om hur man spelar, strategier och vilka villkor som gäller. Genom mobilen kan man även slappna av till lugn musik eller försvinna in i en bra bok genom någon av alla boktjänster.

Poängen är att man kan förena både nytta och nöje i mobilen. Däremot råder jag er att lägga ifrån er mobilerna en stund innan det är dags för läggdags. Det kan nämligen påverka sömnen negativt om det sista man tittar på är en lysande skräm. Och man vill ju vakna upp så pigg och alert som möjligt så att man kan sätta tänderna i nästa träningspass, eller hur?