Rännskitan har slagit ner som en blixt i Solna. Låg och trynade som allra bäst när jag blev väckt i ottan av Mårten som meddelade att Nitro bajsat ner hela vardagsrummet och ylade och verkade ha jättejätteont. Upp som ett jehu och torka bajs, och direkt ut för första promenaden. Ninja vars kodord är ”ska vi gå ut?” blev helt lyrisk, studsade upp och ner som en trimmad studsboll. Nyvaken, med håret på ända och inga strumpor i moonbootsen ramlade jag genom ytterdörren som en jäkla räddningsstjänstutryckning. Vid lunch hade vi varit ute fyra gånger, ungefär så många promenader för en hel dag. 

Tackar skumtomteguden för att stackars Nitros lilla hundmage lugnade ner sig snabbt, så att vi slapp åka in till djursjukhuset. Först och främst för hans välbefinnande naturligtvis, men även för att slippa oförutsedda utgifter så här veckan innan jul. Svindyrt med veterinärkostnader, trots försäkring. Så här efteråt har vi skrattat åt spektaklet. Nitro är glad igen och har ätit korv. Ordningen är med andra ord återställd på det Nylénska fortet.

Får bli min ”lucköppning” till mig själv i dag att: Nitro är frisk, att jag fått extra mycket frisk luft och däremellan tillåtit mig att ligga som ett kryss i sängen, tillsammans med Mårten, och kollat på en ny tv-serie.

Den här morgonen är bara ett av många exempel, och lite vad hälsa handlar om för mig. Att vara ”fit” nog för att kunna se livet från den ljusa sidan, även när det är bajs över hela vardagsrumsmattan … eller ännu värre. Det är därför jag tränar och äter regelbundet.

Katastrofer är oftast störst i ditt eget huvud, och i de allra flesta fall ordnar det sig till sist. Tror att man har mycket att vinna på att ta saker och ting lite mer med en klackspark. Med dessa rader önskar jag dig en toppenlördagskväll. Var rädd om varandra där ute! Kram //Malin 

För mig handlar hälsa om att vara "fit" nog för att kunna se livet från den ljusa sidan

It’s no longer about abs n’ass, it’s about the brain!