Jag fixade det! Jag klarade milen under 50 minuter, till och med några sekunder snabbare. Flög fram i mina Sauconys. Är så himla stolt över min prestation då jag slog mitt personbästa med hela 5 minuter!

Min generella inställning till att springa lopp är att det är socialt, roligt och att huvudsaken är att man tar sig i mål. Egentligen är jag inte för det där att hålla på och hetsa med tider. Men det här året har jag satsat på löpningen och då är det ju faktiskt roligt att få känna att ens prioriteringar och alla de timmar man lagt ner på löpning också gett resultat.

Senast jag sprang i ett lopp med målsättningen att springa på en tid var 2018 på ToppLoppet. Då sprang jag på 55 minuter med draghjälp. I år, tre år senare, klarade jag samma sträcka (10 k) på 50 minuter, helt av egen maskin. Känns sjukt bra.

Nu har jag fått blodad tand på löpningen och ska anlita Elmina Saksi som coach.

Min fix idé inför nästa år är att springa 12 lopp. Det kommer bli en variation av olika milslopp, hinderbanelopp, halvmaror men även 5 kilometerslopp tänker jag. Kan tänka mig det mesta förutom marathon, 4,2 mil känns lite långt. Min absoluta smärtgräns går nog vid Lidingöloppet 3 mil. Jag vill även sänka mitt PB till 45 minuter på milen.

Det jag behöver göra nu är att lägga in mer krut och tanke i styrketräningen. Behöver bygga bättre muskelatur kring knän, stärka upp baksida lår, säte och bål. Jag är lite klen och känner av knä och höft på höger sida. Tror även jag behöver variera mina sträckor och underlag mer. På sistone har jag kört på samma milsbana och underlag på slentrian, mest för att jag inte hittar så bra här i Saltsjö-Boo. Den här veckan ska jag springa kortare rundor och styrketräna mer. Sov riktigt dåligt i natt (läs: igen) och får börja med träningschemat på allvar i morgon. Förutsatt jag vaknar utsövd då.

I dag börjar KVIX Wellstar – världens första talangjakt inom wellness. Under fyra veckor kommer upp mot 400 coacher sända live på KVIX.se fyra gånger i veckan. KVIX free är gratis så gå in och delta HÄR. Kommer skriva mer om KVIX Wellstar i eftermiddag. Får ta en sak i tage.

 

Hostrusket 2021: Jag klarade milen under 50 minuter!

Det var en otroligt fin och krispig lördag att springa lopp på. Förutsättningarna var verkligen de bästa.

Hostrusket 2021: Jag klarade milen under 50 minuter!

Hösten är vacker med alla härliga färger.

Det var en härlig känsla när jag sprang om den här flaggan 🙂

Slutspurten.

Känslan av att klara mitt mål och till och med några sekunder snabbare var jewligt skön.

 

Hostrusket 2021: Jag klarade milen under 50 minuter!

Hårt arbete lönar sig. Tack till saucony och Helly Hansen som stöttat träningen under hösten.