Hur att äta, träna och leva bäst i Thailand? Tänkte dela med mig av mina bästa tips här på bloggen, innan jag stänger semesterloggen för denna gång.

Den första “Thailandpeppen” Mårten messade mig från Thailand var tre bilder på regn och översvämning, och en på en kakerlacka. Kändes inte jättemycket lockande att resa ett halvt dygn för att åka från ett regnigt Stockholm till ett regnigt Phuket. Dock var jag i desperat behov av ett avbrott och miljöombyte och såg naturligtvis fram mot en veckas kvalitetstid tillsammans med min man. Inte för att jag är någon relationsexpert på något vis, men umgänge och skapa nya minnen tillsammans måste vara det bästa för relationen: Att landa tillsammans efter en lång tids stress, rensa luften, bryta ihop, skratta, vara nära och komma hem starkare tillsammans.

Naturkatastrofbilder är kanske inte den bästa motivationen inför en lång flygresa?

Naturkatastrofbilder är kanske inte den bästa motivationen inför en lång flygresa? 😉

Thailand är ett av de mest populära resmålen vintertid för svenskar och högsäsongen drar igång i oktober. Jag och Mårten har rest väldigt mycket till Thailand sedan vi träffades, för fem år sedan. Delar gärna med mig av några tips som man kan tänka på om man vi äta, träna och leva bra i Thailand:

Sockerlandet

Hur att äta, träna och leva gott i Thailand? – här är mina 8 bästa tips

Be om shakes utan socker.

Maten i Thailand är otroligt god men innehåller ofta mycket socker. Även när du ber om en fruktshake utan socker kan du inte riktigt lita på att den är fri från raffinerat socker. Även maten innehåller socker många gånger. Ett tips är att alltid med om “fruit shake no sugar” och beställa mat utan ris. På så vis kommer du långt om du vill äta hälsosamt även under semestern. Vår favorit restaurang i Nai Harn heter Mama Seafood – trevlig personal, fräsch och god mat samt prisvärt.

Hur att äta, träna och leva gott i Thailand? – här är mina 8 bästa tips

God och prisvärd mat på Mama Seafood.

Thaiboxning på Phuket (Rawai beach)

Hur att äta, träna och leva gott i Thailand? – här är mina 8 bästa tips

Mårten tränar på Fighters gym. Följ Mårten på @martennylen

Att åka och träna Thaiboxning i Thailand och Phuket är populärt eftersom kampsporten verkligen har fått fäste som träningstrend, även bland tjejer. Jag vill verkligen rekommendera Fighters Gym i Rawai. Klubben ligger vackert beläget med havsutsikt och Farzad som driver det är svensk och superprofsig. Mårten har tränat där hela sin vistelse (och även tidigare) och går i god för att stället håller toppkvalitét på tränare, det är superfräscht och luftigt (härlig luftgenomströmning samt fläktar i taket) och det finns både yoga-och fitnessklasser, en CrossFit-inspirerad avdelning med fria vikter och en Thaiboxningsring och säckar. När du googlar “thaiboxning på Phuket” kommer du få upp en massa info om andra gym men det här är bättre. Läs mer på www.fighters.com, följ på instagram: @fighters_gym_phuket 

Fräscht gym med luftkonditionering

När jag och Mårten är i Phuket brukar vi bo i Nai Harn och träna på ett fräscht och utrustat gym ett stenkast från vårt hotell (The Nai Harn Hotel) Det är inte superbilligt att träna men det där är ju en prioriteringsfråga vad man vill lägga pengarna på. Läs mer på www.naiharngym.com

Hur att äta, träna och leva gott i Thailand? – här är mina 8 bästa tips

Första löppasset efter mitt lilla träningsuppehåll var helt magiskt. Benen gick som trumpinnar.

Hur att äta, träna och leva gott i Thailand? – här är mina 8 bästa tips

ToppLoppet- here we come! Du har väl anmält dig till ToppLoppet den 17 september i Hagaparken? Årets roligaste familjelopp!

Transport

Hur att äta, träna och leva gott i Thailand? – här är mina 8 bästa tips

Trafikköerna i Bangok kan göra det knepigt att ta sig fram.

På Phuket är taxi rätt dyrt så här är det moppe som gäller för dagligt bruk. Viktigt att veta är att det är vänstertrafik. På kvällarna eller när det regnar är det mycket säkrare att välja taxi. I Bangkok kostar taxi i princip “ingenting” men trafiken kan vara rätt knepig med långa bilköer (traffic jam) så därför är det ofta smidigare att ta pendelåget eller “sky train” som det heter där. När du beställer taxi är ett tips att lära dig adressen på thai så att du slipper bli blåst på turistpriser. Det kanske du blir ändå, men risken minskar om chauffören tror att du har lite mer koll än vad du kanske har.

Hur att äta, träna och leva gott i Thailand? – här är mina 8 bästa tips

Du får ut mest av Phuket på moped.

Att leva och bo i Bangkok

Hur att äta, träna och leva gott i Thailand? – här är mina 8 bästa tips

Bangkok är en tätbefolkad, polariserad stad med äventyret i luften. Här kan vad som helst hända.

Bangkok är en STOR stad och invånarantalet överstiger hela Sveriges befolkning med hästlängder. Vi brukar bo i ett trevligt område som heter Sukhumvit. Våra tre favorithotell heter Dream, S31 och Grand Millenium. Vill man bo lite billigare (och ha tillgång till kostnadsfria aerobicsklasser) kan man till exempel välja Evergreen Place Bangkok (Phaya Thai, BTS-station Ratchathewi)  på andra sidan stan.

Shopping i Bangkok

Vill man shoppa billigt är shoppingcentret MBK Center som gäller. Här kan du fynda allt mellan himmel och jord–  teknik, sneakers, underkläder och spandex (trosor köper alltid jag massor här) – you name it! Det mesta är prutbart. Ett annat bra köpcenter är Central World, Siam.

Äta i Bangok

Finns förstås massvis av ställen, både restauranger och gatustånd. Våra två i topp-favoriter i Sukhumvitområdet är The Nest för dejtkvällar (prisvärt och jättegod mat) och Foodland för prisvärd mat mitt på dagen.

Hur att äta, träna och leva gott i Thailand? – här är mina 8 bästa tips

På The Nest sitter du (eller ligger) i härliga divaner på ett hustak. Loungemusiken pumpas ur högtalarna och maten är magisk.

Träna i Bangok

Mevetenheten om kroppen och hälsan har ökat märkbart även i Thailand och utbudet av hälsodrycker och träningsanläggningar är stort. Vårt favoritställe i Sukhumvit heter True Fitness. Där tränar vi alltid när vi är i Bangkok. Yoga och löpning är också stort i Thailand.

Måna om djuren!

Snälla, rid aldrig på elefanter eller gulla med apor i kedjor i Thailand. Djurhållningen är inte efter våra svenska empatiska mått. Tvärtom kan den vara väldigt grym.

Hur att äta, träna och leva gott i Thailand? – här är mina 8 bästa tips

Efter bara en vecka på resande fot längtar jag tillbaka till mina vanliga rutiner. Efter bara en vecka på resande fot längtar jag tillbaka till mina vanliga rutiner. Och hundarna såklart.