Hola!” Hoppas att du mår bra denna vackra junidag … jag tänkte dela med mig lite av min vecka. Den här veckan har känts betydligt tuffare … definitivt inte upplevts lika positiv och ”framgångsrik”. Inga erbjudanden w.h.a.t.s.o.e.v.e.r … Bara en seeeg väntan av att folk ska höra av sig, men de verkar ha bättre saker för sig ..; -)

Men de tunga dagarna behövs de med… Man behöver dyka ner och ”nudda botten”  för att hämta energi, reflektera och komma igen för att ta nya tag igen. Veckan som kommer har jag flera nya idéer om företag som jag ska höra av mig till. För ett ”JA” behöver du kanske plöja dig igenom 10 ”NEJ” ..? Det gäller att inte låta sig nedslås, bara att kämpa på! 😉

Till min stora besvikelse verkar inte bli någonting med den där återförsäljarjätten utav heminredning som hörde av sig. När jag bollade tillbaka några frågor som stod i kontraktet dog dialogen helt. Det var ingen demokrati där inte. Jag ska naturligtvis inte ge upp utan att försöka ringa upp vederbörande, men det känns nu inte lika utsiktsfullt nu som innan. Typiskt.

Det är lätt att få stora förväntningar på ett företag som är etablerat och ett stort varumärke… Tyvärr har jag blivit besviken vid ett flertal tillfällen i kontakten med den här typen av företag. Min tes är att det finns en anledning till varför de har blivit så stora som de blivit. Det är på deras villkor eller ingenting. Deras fokus är att sälja sin produkt efter deras affärsplan. Sen huruvida ”lilla jag”, Malin Nylén i Solna, gillar den eller inte, rör dem inte ryggen.

Jag  återkommer hela tiden till att jag själv måste vara min egen motor. Jag är den som måste se till att det händer. Det finns ingen annan som fixar det åt mig. Brukar normalt känna mig som den obotliga optimisten när det kommer till mitt entreprenörskap. Funkar inte plan A tar jag till plan B…Plan C. Plan D… E, F, G , H …Ö. Men mellan varven tycker även jag att det känns motigt. Jag tvivlar (stundom) på mig själv och känner mig nere. Tänker att det är viktigt att dela med sig även av de känslorna? För att slå hål på alla eventuella inbillningar…  att det på nåt sätt skulle vara lättare för mig än för dig, att genomföra visioner?

Det är ett enda långt och hårt arbete att ta sig dit man vill. Det finns inga genvägar. Det finns ingen ”hype” som kommer gratis. Allt det där måste du själv skapa. Det gäller förstås att ha en bra produkt, ett kontaktnät och lite smartness i bakfickan. Och T Å L A M O D. Återigen, det är inte förrän dagen du ger upp som du har misslyckats. Så länge du hänger i har du fortfarande chansen. 😉

Med dessa ord  önskar jag dig en toppensöndag i solen. Själv ska roa mig med en massa ”måsten” tillsammans med Mårten. Grejer som vi skjutit på hur länge som helst som vi verkligen behöver ta tag i. I dag är dagen när det blir av! 😉

Ibland känns det tufft

Livet SKA inte vara lätt. Den som inbillar sig det tror jag får det ännu tuffare att tackla motgångar… Men det gäller att ta vara på glädjeämnena. Och vara tacksam för det bra man har. Inte låta besvikelserna överskugga det som faktiskt är positivt.

Kram // Malin