För dig som inte vet är Jabushe ett svenskt, veganskt och naturligt konsumnetvänligt hudvårdmärke, speciellt framtaget för mogen hy. Det här är verkligen inget ”buffel och båg”, det här produkterna håller vad det lovar. Bakom Jabushes effektiva produkter (för inre och yttre hudhälsa) finns det bevisad medicinsk forskning.

Det finns väldigt många anti ageing-produkter på marknaden men om jag skulle behöva ställa mig bakom en enda produkt så skulle det vara Jabushe (och nej, jag får inte betalt för att uttrycka mig såhär, men jag känner på riktigt att jag gör dig en tjänst genom att tipsa om denna revolutionerande forskningsbaserade hudvård som jag själv har testat, gillar och använder dagligen).

För mig finns det nämligen ett före och ett efter i mötet med det svenska hudvådsmärket Jabushe.

Som press/influencer har jag känt till Jabushe sedan länge men det var först på en hälsomässa i våras när jag köpte Jabushes collagenpulver som jag ”klickade” med hudvårdsmärket på riktigt … Collagenpulver, som boostar huden inifrån, är en av de hetaste skönhetstrenderna just nu… och även jag hade påverkats av artiklarna jag läst om produkten och helsideannonserna i tidningarna (ingen är immun mot reklam, även om man gärna vill tro det själv).

Du känner kanske till att collagenet (fiberproteinet) i huden som gör huden återfuktad, fyllig och elastisk avtar naturligt med åldern? Redan efter 25, därför ska man börja förebygga tidigt. Och genom en sund livsstil kombinerat med collagentillskott kan du motverka ”förfallet”… Då kanske du tänker ”men jag är över 60, det är försent för mig”. Men det är aldrig försent för en hälsosam hy och glow! Och collagenet verkar inte bara för hudens struktur, det du uppfattar med blotta ögat, utan motverkar även benskörhet och stärker leder och ligament.

Jag har skrivit om collagenet förut och berättade i det inlägget om hur jag upplevde att jag såg synliga resultat på väldigt kort tid … Trots att jag stressade mycket och sov dåligt i våras (som ensam producent av Mårtens föreläsningsturné i 20 städer) fick jag ofta kommentarer om att jag såg pigg och fräsch ut.

Upptäckten av collagenet och dess positiva effekter fick mig att bli nyfiken på Jabushes övriga sortiment. Och sedan ett drygt halvår tillbaka har jag använt *Jabushe Original som är en dag- och nattkräm, serverad i en enda nätt liten necessärvänlig förpackning. En multifunktionell produkt som är speciellt framtagen för att effektivt minska rynkor och reparera solskadad hud.

Utöver det fina med vegansk, naturlig och svenskproducerad hudvård, gillar jag att ALLA Jabushes produkter både är multifunktionella och dryga; som till exempel deras cleanser som funkar både som rengöring/ansiktsvatten/eyemakeupremover i ett. Även den är en trogen vän i mitt badrumsskåp.

Jabushe – konsumentvänlig och effektiv hudvård för mogen hy

Uppskattade produkter som ingår i min dagliga rutin. Solglimtar i vardagen som gör det en aningens mer uthärdligt att genomlida november.

Konsumentvänliga produkter sparar utrymme både i badrumsskåpet och i plånboken. Även om jag verkligen uppskattar bra hudvård känns det naturligtvis trevligt om man slipper smälla alla extrapengar man har på hudvård, träningskort och frisörbesök – vi stackars ”gråfoxar” som hela tiden (var tredje vecka) måste färga utväxten. Faktiskt handlade ett av mina i särklass mest lästa blogginlägg (på gamla bloggen på Iamready.se) om hur man på egen hand kan budgetfärga grått hår hemma. Nu gör jag inte det själv, men det går såklart (med lite tålamod) om man vill/behöver spara pengar.

Avslutningsvis, bör du ha i åtanke att Jabushe Original är en mycket effektiv produkt. Precis som du som nybörjare inte bör kasta dig in på ett högintensivt crossfit-pass och köra tunga marklyft, otränad och utan teknikkunskap… Bör du heller inte gå all in i början med denna produkt utan inledningsvis successivt vänja huden och smörja i varannan dag, för att sedan (efter någon vecka) försiktigt trappa upp. Det finns inga quickfixes. På samma vis som du behöver lyssna på kroppen när du tränar, det vill säga det där med att hitta balans mellan prestation och återhämtning för ett hållabart resultat, behöver du också lyssna på huden och inte stressa fram resultat.

Och du, jag vet att det inte är lätt, men vi måste försöka påminna oss om att skönhet varken ska gå ut på att försöka göra sig yngre eller en strävan efter att vara vacker i andras ögon. Och vi måste sluta att jämföra oss med varandra och istället fokusera på det som förenas oss kvinnor.
För mig handlar skönhet framförallt om en känsla som kommer inifrån… av att vara aaccepterad/omtyckt för den jag är, känna mig hälsosam och stark… Att vara nöjd i mitt eget skinn. Och vi är olika. Du är du, jag är jag. Och vi är riktiga kvinnor. Grymma, roliga, kapabla och tillräckliga – vi är alla sorters kvinnor.

Jabushe och forskning

Jabushe – konsumentvänlig och effektiv hudvård för mogen hy

Marie oddson, hudtreapeut, testar här min huds hälsa sammansättning. Det visade sig att jag har betydligt mer/tätare collagen än vad man normalt har i min ålder. Tack vare gener, en sund livsstil och säkert lite tack vare collagentillskottet jag äter.

*Jabushe Original innehåller det intensivt verksamma QAL-100, vår patenterade formula med Q10, Liponsyra och Acetylkarnitin som tillsammans bygger upp hudcellerna på djupet. Innehåller även A-vitamin.

Jabushes världsunika, patenterade formula QAL-100 har genomgått en omfattande klinisk prövning och resultaten visar att QAL-100 fungerar aktivt för att minska rynkor och reparera solskadad hud.Studien har granskats och godkänts av forskningsetiska kommittén vid Karolinska Sjukhuset i Stockholm (2001) samt publicerats i en av världens mest ansedda medicinska tidskrifter, British Journal of Dermatology, 2003:149:841-849.