Jag älskar (inte) att träna. Jag kan tycka att det är en intressant missuppfattning när andra, som inte tränar själva, tror att vi som tränar alltid gör det med ett stort leende på läpparna … Att disciplinen som krävs för att ta sig i väg på regelbunden basis, skulle vara”enklare” för oss?

Du kanske gör det (älskar träning) men inte jag. Faktum är att 8 av 10 gånger känns det allt annat än lustfyllt och jag bokstavligen TVINGAR mig iväg. Varför? Svaret på det är enkelt. För att det är värt det. Sambandet mellan fysisk aktivitet och välmåendet sviker aldrig, det är storvinst varje gång!

“Träna hjärnan på att inte ge upp”

I går när jag tvingade mig runt två femkilometers-varv i spåret var upplevelsen allt annat än Instagrameufori.
Jag kände mig tungfotad och kände av knäna efter tre dagars löpning i rad. Det enda jag kunde tänka på just där och då var ironiskt nog mjukglassen jag planerar att äta på lördag. Men även om det kändes motigt att tuffa runt där i skogen, plågade jag mig runt.
Jag tror nämligen att det är nyttigt att träna hjärnan på att sätta sig över impulsen att ge upp. Och som alltid kändes det fantastiskt efteråt och jag kände mig stolt över mig själv som genomfört målet.

“Ingenting som är värt någonting får man gratis”

Så lika omotiverad som jag kan vara i stunden, lika mycket och MER värderar jag effekten av träning – endorfinmruset efteråt, känslan av att känna mig vital och stark (det i sig skapar såklart ett behov och beroende, ju mer vältränad du blir desto lägre blir tröskeln till att ta på dig joggingskorna och klivet ut i spåret).

Som i alla andra sammanhang i livet får man bestämma sig för vem man vill vara. Den som får “skiten” att hända, eller den som ligger kvar i soffan med netflix och ett glas vin?
Jag väljer (nästan) alltid det förstnämnda (sen kan man ju ta vinet och netflix efteråt om man vill).
Några saker är säkra – ingen är vältränad från början, vi är resultatet av sina prioriteringar och ingenting som är värt någonting får man gratis.

Jag älskar (inte) att träna

Beacuse I´m worth it!